Lliga femenina

Laia Palau diu sí a l’Uni

Bàsquet. La base ja exerceix de capitana de l’equip de la pròxima temporada en la signatura d’un acord amb l’empresa Marlex en què la jugadora serà la imatge de la marca a Fontajau

La renovació de Laia Palau (Barcelona, 1979) encara no és oficial, però la jugadora ja exerceix de capitana de l’Uni 2021/22. Així, el club i l’empresa Marlex l’han escollida per fer oficial l’acord de col·laboració entre les dues parts per al curs vinent. La base, de fet, serà la imatge de la marca en un dels plafons que es posaran a Fontajau i va representar el club en la signatura de l’acord al costat del director general, Xavi Fernández.

Palau, que aquest estiu disputarà l’Eurobàsquet de València i els Jocs Olímpics de Tòquio amb la selecció espanyola, ha de ser un dels pals de paller d’una plantilla que afrontarà per tercera temporada consecutiva l’Eurolliga. L’equip, de fet, s’està construint al seu voltant. Ha arribat una jugadora jove de projecció ideal per formar tàndem plegades, la mataronina Laia Flores; es manté l’aposta de Frida Eldebrink com a escorta; Kenny Burke serà la 3 titular de l’equip, i Reisingerová i Labuckiene es repartiran els minuts com a centers. Com a substituta d’Elonu en la posició d’alera pivot vindrà una altra jugadora nord-americana, però el club no té pressa per fitxar i completar l’equip. Té un altre factor en compte, el temps de baixa de María Araújo.

L’arribada de Laia Palau a Girona (2018/19) va representar tot un salt endavant per al club, que va guanyar la lliga aquella mateixa temporada. Va signar per un any sense tenir clar si deixaria el bàsquet al final del curs. Sobre el parquet de Fontajau, mentre celebrava el títol, va confirmar que allargaria un any més el seu compromís amb l’objectiu també d’arribar als Jocs Olímpics de Tòquio.

L’arribada de la pandèmia va facilitar la seva continuïtat, ja que jugar en un equip com l’Spar Girona li garantia també la plaça olímpica per al 2021, ja que Lucas Mondelo la considera intocable en la posició de base. Després de guanyar la lliga i la supercopa amb Èric Surís, aquesta temporada ha completat el seu triplet particular aixecant la copa amb Alfred Julbe.

Palau, que el 10 de setembre farà 42 anys, va començar el curs amb més dubtes sobre el seu futur després de Tòquio, però l’evolució de la temporada, el seu bon nivell físic, el lideratge d’un equip campió i que ha fet història també en l’Eurolliga –quarts de final– l’han acabat de convèncer que en el món del bàsquet en cap lloc estarà més a gust que sobre un parquet mentre la força l’acompanyi.

Marlex i Spar Girona, valors compartits

Marlex, que s’incorpora al grup de patrocinadors de l’Uni, és una empresa de recursos humans especialitzada en selecció de professionals. El seu director corporatiu, Marc Sanabras, admet que la marca i el club tenen valors compartits: “Ens identifiquem molt amb l’Uni, en el treball en equip, en l’esforç i la humilitat que transmeten totes les seves jugadores.” “És un honor –hi afegeix– contribuir al desenvolupament de l’esport femení.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)