Lliga femenina

SÍLVIA DOMÍNGUEZ

BASE DEL PERFUMERÍAS AVENIDA I DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“He tornat a ser la que era”

La base de Montgat renova dos anys més amb l’equip de Salamanca, on continuarà sent una peça clau del club

“Laia Palau és única, no tenia sentit que plegués si està bé en tot”

Laia Flores té molt de potencial, però ara a Girona tindrà un repte perquè en el Promete jugava 35 minuts i tenia tota la confiança

Sílvia Domínguez (Montgat, 31/1/1987) és un dels símbols del nostre bàsquet. En només 24 hores de diferència Laia Palau va donar el seu OK a l’Uni per continuar jugant amb 42 anys i ahir ho va fer la Sílvia al Perfumerías Avenida. Dues llegendes que coincidiran dissabte en la concentració de la selecció espanyola que prepararà l’Europeu i els pròxims Jocs Olímpics

Primer de tot, felicitats per la renovació?
Estic molt contenta. Són 11 temporades en dues etapes diferents a Salamanca i m’hi sento com a casa meva. Estic identificada i entregada i el fet de signar dos anys ratifica que el club també està content amb mi.
Una temporada en què vostè ha acabat com coet, no?
Vaig tenir molts problemes al peu, amb molt de dolor i no em sentia còmoda. Vaig forçar perquè l’equip necessitava que hi fos, però cada vegada empitjorava. Fins al punt que en la copa vaig ser conscient que no podia ajudar tant com volia. Però vaig superar aquests problemes i tant en l’Eurolliga com al final de la temporada he tornat a ser la Sílvia que era.
L’Avenida ha esvaït dubtes quan alguns ja pensaven que el València les havia atrapat?
La gent no ha valorat que teníem un equip molt jove. És cert que havíem estat en 15 finals seguides, però hi havia jugadores que no havien arribat mai a una final. Mai s’havien vist en situacions així i ho vam pagar en les semifinals de la copa. A més, Íñiguez és un entrenador excel·lent que ens garanteix competir per tot. Els moviments que s’estan fent per reforçar l’equip són d’alt nivell.
Sense temps per descansar, demà ja queda concentrada amb la selecció espanyola per preparar l’Europeu que es farà a València i els Jocs Olímpics, no?
És un repte que em fa mola il·lusió. Hi vaig amb humilitat i pas a pas. Només he jugat uns Jocs, a Rio de Janeiro, i és una experiència única. I encara més després d’un any tan dur per la pandèmia, que suposa una il·lusió extra. Treballaré molt fort per ser-hi.
La sensació, però, és que vostè és una de les fixes, no?
Lucas Mondelo vol la màxima exigència des del primer dia i hi ha molta competència. Molta. És cert que des de l’Europeu del 2013 a França no em perdo cap cita, però m’ho vull guanyar a la pista, com sempre.
Compartirà posició amb Laia Palau, que continuarà jugant un any més a Girona.
Parlant amb ella és la sensació que he tingut sempre, perquè té il·lusió, ganes, desig i físicament es troba molt bé. No tenia cap sentit que no continués perquè és un luxe per a la Lliga Femenina.
També li agradaria allargar la seva carrera fins als 41 anys?
[Riu] La Laia és única, jo vull continuar jugant fins que pugui donar el màxim de mi, però no serà fins als 42, segur.
A la selecció amb dos joves valors: Laia Flores (Uni) i Maite Cazorla (Avenida)?
Em semblen dues jugadores bestials. La Maite l’he viscut a Salamanca i ha estat capaç de jugar molt bé en diferents partits. La Laia crec que té molt potencial, però ara és quan tindrà el repte a Girona. Fins ara en el Promete jugava 35 minuts amb tota la confiança i haurà d’aprendre a fer-ho també sortint de la banqueta. Però tenen molt futur totes dues.
Déu n’hi do el nivell del València i de l’Uni. El nivell de la Lliga Femenina està pujant?
Sens dubte. El València és cert que fa tres anys que hi és, però té jugadores que no són de fa tres anys, sinó que tenen moltíssima experiència. I el Girona ja fa anys que és a dalt i ja no sorprèn ningú.
Entre la seva atapeïda agenda i la Covid-19, aquest any tindrem el seu campus amb l’Anna Cruz?
No. Hem hagut d’aturar-nos perquè literalment no tenia dates per poder encabir-ho, la lliga s’ha enganxat amb la selecció espanyola. Amb l’Anna ho vam decidir així, tot i que ens sap molt greu per tots els nens i nenes que han vingut aquests anys. Intentarem reviure-ho més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)