Lliga femenina

Laia Palau, un any més

Bàsquet. La base barcelonina (1979) continuarà el curs que ve en l’Spar Girona i complirà la quarta temporada amb l’Uni, la vint-i-setena a l’elit des del seu debut, el 1995, amb l’Universitari

Laia Palau (1,78 m, 1979) jugarà una altra temporada amb l’Spar Girona. Serà la quarta de la base barcelonina en l’Uni i la vint-i-setena a l’elit des que debutava en el primer equip de l’Universitari el 1995. El club gironí ho feia oficial ahir, el dia abans del límit que s’havia fixat, perquè la seva capitana s’incorpora avui a la concentració de la selecció espanyola –hi du 298 partits–, per preparar el campionat d’Europa del mes que ve a València i els Jocs de Tòquio. La cita olímpica és la que s’havia fixat Palau per retirar-se, el 2020. I la que ara mateix ella posa en dubte que s’arribi a disputar. “Segueixo pensant que és una incògnita, la pandèmia és la que marca els tempos”, argumenta, prioritzant l’energia en l’europeu per la pressió de jugar a València.

Palau ha guanyat un títol FEB en cada curs amb l’Uni, la lliga el 2019 –la seva catorzena, dotzena els tretze anys anteriors–, la supercopa el curs passat –la primera– i la copa –la cinquena– aquest darrer a València; on va tenir més èxits a nivell de club amb el Ros: hi va guanyar una de les dues Eurolligues que té –l’altra, a Praga, amb Xargay i Vasic–. Amb la selecció espanyola ha pujat al podi dotze cops, ja siguin jocs, mundial o europeu.

La capitana de l’Spar ha jugat més de vint minuts de mitjana aquest darrer curs, amb 4 punts i 7,5 de valoració tant en les competicions FEB com en l’Eurolliga i 3,2 i 4,7 assistències de mitjana, respectivament.

La continuïtat de la base garanteix que el projecte del curs que ve serà competitiu. Un dels temors dels responsables del club era que la retallada en el pressupost impedís fer un equip amb cara i ulls i que Palau no volgués formar part d’un equip sense aspiracions. La plaça per a l’Eurolliga, la renovació d’Eldebrink i els fitxatges de Laia Flores –cridada a ser el seu relleu perquè té dos anys de contracte– i Kennedy Burke o la continuïtat de Julia Reisingerová són motius suficients perquè l’afició torni a gaudir-ne.

“No estava preparada per deixar de jugar i abandonar aquest projecte de l’Uni Girona. Tot i ser un any complicat, tinc moltes ganes de gaudir d’un any amb públic i de certa normalitat. L’opció més intel·ligent era continuar”, diu Laia Palau. “És un privilegi poder comptar un any més amb la Laia, per tot el que aporta. No tan sols com a jugadora, sinó com a persona”, es felicita el president de l’Uni, Cayetano Pérez.

LA MOTIVACIÓ

“Tinc moltes ganes de gaudir d’un any amb públic i de certa normalitat”, diu
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)