ACB

El València confirma l’arribada de Dimitrijevic

El macedoni va arribar fa nou anys a Badalona i va debutar el 2016 en l’ACB

El València ha confirmat la incorporació de la joia més preuada de la Penya, el macedoni Nenad Dimitrijevic (1998, 1,90 m), que ha signat per quatre temporades. El base ja va estar a punt de marxar al club valencià l’estiu passat, però, a última hora, les dues parts van acordar esperar una temporada més, ja que la Fontenta hauria tingut poques oportunitats.

La progressió del jugador ha estat evident aquest curs: 10,6 punts, 3,5 assistències i 1,5 rebots.

El base va debutar en l’ACB el desembre del 2016 i va ser triat en el cinc ideal jove de la temporada 2019-20.

Dimitrijevic va començar a jugar a bàsquet prop de Skopje per la influència del seu pare. Va fer una prova amb el Joventut en el torneig infantil de l’Hospitalet del 2011 i, finalment, el 2012 va deixar Skopje per mudar-se a Badalona. Al costat de Xabier López-Arostegui, va ser subcampió d’Espanya cadet contra l’intractable Madrid de Doncic. Abans de debutar en l’ACB, va jugar cedit a l’Arenys (EBA), però ràpidament va fer el salt al primer equip i va debutar al Palau Blaugrana el 18 de desembre del 2016.

Dimitrijevic va debutar amb la selecció absoluta de Macedònia del Nord el 23 de novembre del 2017, en un partit de classificació per a l’Eurobàsqquet del 2022. En la segona fase de classificació, l’equip va quedar eliminat, però ell no va deixar d’impressionar: 18,4 punts, 4 rebots i 5,6 assistències.

La baixa, ja coneguda fa mesos, de Dimitrijevic obliga el Joventut a fitxar un base de talent per fer parella amb Ferran Bassasa. Les opcions són diverses, des de l’ambició màxima, que seria repatriar Nicola Laprovittola o Guillem Vives, fins a l’aposta per jugadors més assequibles econòmicament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)