Més bàsquet

Pau Gasol i disset més

Bàsquet. L’espectacular tram final del pivot amb el Barça ha dissipat qualsevol dubte i Scariolo confirma que jugarà els Jocs de Tòquio

El seleccionador espanyol de bàsquet, Sergio Scariolo, ha anunciat una primera llista de 18 jugadors per començar a preparar a partir de la setmana vinent els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Tal com s’esperava, el seleccionador ha confirmat el retorn a l’equip de Pau Gasol, després que el jugador hagi triomfat un altre cop amb el Barça tot i els seus 41 anys. El blaugrana, que es va estar dos anys lesionat i sense jugar un partit, tindrà l’oportunitat de participar en els seus cinquens jocs olímpics gràcies també a l’ajornament de l’any passat, quan encara estava en ple procés de recuperació.

Scariolo ha convocat també Marc Gasol (Lakers), Ricky Rubio (Twolves), Pierre Oriola (Barça) i Rudy Fernández (Real Madrid), que van ser campions del món el 2019,i ha citat una de les revelacions de la temporada al Barça, Sergi Martínez, tot i que tindrà poques possibilitats d’arribar als Jocs si no hi ha baixes en la llarga llista. La intensitat de Martínez és ideal perquè els entrenaments siguin de qualitat. Respecte al 2019 és baixa Xavier Rabaseda (San Pablo Burgos).

En aquesta primera selecció també hi ha Àlex Abrines i Víctor Claver (FC Barcelona) i Xavi López-Aróstegui (Joventut). La resta de convocats són Carlos Alocén, Dario Brizuela, Juancho Hernangómez, Sebas Saiz, Llull, Sergio Rodríguez, Garuba i Willy Hernangómez.

Scariolo reconeix que Rubio havia tingut dubtes i que fins a última hora no li va trucar per mostrar la seva disponibilitat, i també assenyala que la baixa de Mirotic és deguda exclusivament a motius “personals”. L’italià dona per fet la presència de Pau a Tòquio: “Haurem d’utilitzar els seus minuts de forma intel·ligent, com ha fet el Barça, perquè estigui preparat quan arribi l’hora de la veritat.”

LA DADA

2017
Europeu.
Va ser l’últim campionat internacional que va disputar el català (bronze)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)