Europeu

Sèrbia supera França i és campiona d’Europa a València (54-63)

Sonja Vasic ha estat escollida MVP i membre del cinc ideal del torneig

La selecció francesa ha perdut la cinquena final de l’europeu seguida, la segona contra Sèrbia, que amb un 0-13 al segon quart i un 0-10 a l’inici del tercer quart ha desequilibrat el duel. Bèlgica ha guanyat el partit pel bronze per 69-77 a Bielorússia.La jugadora amb més valoració ha estat Sonja Vasic amb 20. L’alera ha acabat amb 12 punts (2/4 triples), Jelena Brooks amb 15 (1) i Yvonne Anderson (18) mentre per França Valeriane Vukosavljevic amb 15 i Marine Johannes amb 13.

Caràcter guanyador

Sèrbia ha imposat el seu pla de partit al primer quart (11-14), anul·lant el joc interior francès i optimitzant els triples de vasic (5 punts) i Brooks (4). Gabby Williams de 6,75 m amb el seu cinquè punt seguit escurçava la màxima sèrbia (14-18) i França arribava a empatar. La tornada de Vasic, Brooks i Krajisnik es traduïa amb un 0-9 (18-27 Vasic de tres en transició). El sisè punt d’Anderson feia que la diferència superés la barrera psicològica (18-29) i el conjunt francès no trobava el camí per superar la defensa balcànica i el parcial es tancava en 0-13 (18-31) abans que Michel de tres i Krajisnik de tir lliure deixessin el partit obert a la mitja part (26-31).

La defensa de sèrbia ha tornat a ser asfixiant a l’inici del tercer quart i, en atac, Vasic i dos triples seguits de Dabovic disparaven la màxima (26-39), que arribaria als 15 després de temps mort francès (26-41 Anderson). Nevena Jovanovic després d’un nou temps mort francès començava a encarrilar el triomf (28-46). Marine Johannes amb triple i suspensió i una antiesportiva a Maja Skoric a 17 segons per acabar el tercer quart i una altra falta a menys d’un segon deixaven el 40-48. Cinc punts de Brooks (triple i transició) han revifat Sèrbia (42-55) a 7:15 i la diferència s’ha mantingut entorn els deu fins el final.