Eurocopa

Bàsquet. Eurocopa

L’imperi serbi de Zeljko

Obradovic (9 Eurolligues) torna al Partizan 29 anys després i per començar fitxa LeDay, Kurucs i Punter

L’equip jugarà els partits en un pavelló amb capacitat per a 20.000 persones

Zeljko Obradovic (Cacak, 9-3-1960) es va convertir el 1992 en el tècnic més jove a aconseguir l’antiga copa d’Europa. Ho va fer amb el Partizan de Belgrad, club de formació de talent, amb una colla de joves serbis que després farien història com Djordjevic o Danilovic. Zeljko havia estat producte del planter del Partizan, en què va jugar des del 1984 fins al 1991, abans de ser-ne l’entrenador. A partir de llavors va néixer la seva llegenda amb el mestre Aleksandar Nikolic com a gran mirall, fins a convertir-se en el tècnic de les nou Eurolligues.

Han passat 29 anys i Zeljko Obradovic torna a casa. Però molts pensaven que ho feia perquè té casa a Belgrad, per la seva estima pel club, perquè no tenia ofertes millors. Però no és així. Torna, no ho oblidem, per guanyar. A la seva agenda hi té molts reptes però un per damunt de la resta: que el Partizan torni a ser el club número u a Sèrbia al davant de l’Estrella Roja i competir a l’Eurolliga.

L’arribada de Zeljko ha servit de pol d’atracció d’empreses, inversions i apostes del govern. El pressupost s’ha multiplicat i ha estat clau que el Partizan ha eixugat un deute que tenia pendent del 2006 per un litigi amb un banc. A més, el director esportiu és Zoran Savic, que venia d’obrir la primera acadèmia a Dubai, on va aconseguir també inversors per al projecte. Els resultats estan sent immediats: fitxatges de Kevin Punter, Zach LeDay, Rodions Kurucs i Aleksa Avramovic. I els que falten. En un procés paral·lel al que va fer al Fenerbahçe, ha arribat i ha fet neteja per començar el projecte des de zero, a la seva mida. Aquesta temporada el Partizan, el club que més lligues ha guanyat, ha estat el setè de l’ABA –antiga Lliga Adriàtica–. Ara el repte és majúscul: el Partizan, que va deixar de jugar a l’històric Pionir per impagaments i que jugava a l’antic Ranko Zerabica, jugarà els seus partits a l’Stark Arena, amb capacitat per a 20.000 espectadors. I no volen que sigui només a Europa sinó també a l’ABA. L’ambició d’Obradovic no té fi. Vol que Belgrad torni a estar orgullós del Partizan.

7
temporades
va jugar Zeljko Obradovic defensant la samarreta del Partizan (1984-1991) abans de passar a ser-ne el tècnic
1992
l’any
que el Partizan va ser campió d’Europa tot i jugar tota la temporada com a local a Fuenlabrada perquè la FIBA va prohibir jugar a Sèrbia per la guerra
9
Eurolligues
té el tècnic de Cacak, aconseguides amb el Partizan, la Penya, el Madrid, el Panathinaikòs (5) i el Fenerbahçe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)