NBA

La no estrella del CAI

Els Bucks guanyen l’anell de l’NBA (4-2) en superar els Suns (105-98), amb 50 punts de l’MVP Antetokounmpo

Va ser jugador del Saragossa però no hi va arribar ni a debutar

Antetokounmpo ha eclipsat la final de l’NBA amb 50 punts i 14 rebots en el sisè i definitiu partit (4-2), que ha servit per coronar els Bucks mig segle després com el millor equip de l’NBA. Cinquanta anys després d’aquell 1971, en què dos mites com Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson van fer de Milwaukee el centre de l’esport als Estats Units. Ahir a la matinada els Bucks, davant de 17.341 espectadors –ple absolut– enmig de la pandèmia, van superar per quart partit seguit (4-2) els Suns, i la llegenda d’Anteto es va fer més gran.

Una història que arrenca al modest Philatelitops, de la segona divisió, al qual va arribar després que Spiros Velinaitis el veiés pel carrer i el reclutés. Allà, Takis Zivas el va entrenar a consciència, i que no el descobrís el PAO o l’Olympiacòs segurament va ser la clau del seu èxit. Ho explica José Manuel Puertas, un boig del bàsquet de Granada, acabat d’aterrar d’Atenes, on ha presentat la biografia d’Antetokounmpo Giannis: l’MVP que va sorgir de la misèria: “El seu desenvolupament per jugar al perímetre amb 2,11 m només ho podia fer a l’ombra, en un club modest, i treballant moltíssim els conceptes va assolir poder jugar pel perímetre i desenvolupar molts aspectes que el fan diferencial.” I l’oportunitat li va arribar de Saragossa: va signar pel CAI per quatre temporades un 17 de desembre. Però la seva eclosió i projecció van fer que el 30 de juliol emprengués l’aventura de l’NBA. Als Bucks ha estat fidel fins i tot quan es va parlar del seu traspàs. Ell ho tenia clar: “Em quedo per fer els Bucks campions.” Doncs ha complert.

Per Puertas, la figura The Greek Freak va més enllà del bàsquet: “És un mirall al barri i vol deixar el seu llegat, humilitat per sobre de tot, recordant que els quatre germans dormien en lliteres a la mateixa habitació.” Finalment, Puertas afegeix una de les claus de l’èxit: “Té una disciplina de treball extrema, no és com les figures de l’NBA que semblen models quan escalfen, ha desenvolupat el físic, la tècnica i, sobretot, la mentalitat; només així s’explica que la lesió que va tenir contra els Hawks, un altre jugador hauria estat mig any KO, i ell en 20 dies va tornar per fer campió els Bucks.”

300.000
euros va a guanyar el CAI Saragossa pels drets d’Antetokounmpo pel fet d’anar a l’NBA. No va arribar a debutar al Príncipe Felipe.
1971
any
en què els Bucks van ser proclamats campions de l’NBA amb Oscar Robertson i Abbdul-Jabbar com a estrelles.
15
del ‘draft’
del 2013 escollit pels Bucks, on ha estat des de llavors. Fa 2,13 m i té 26 anys.
228
milions de dòlars
és el que cobra l’estrella dels Bucks durant 5 temporades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)