Més bàsquet

Ricky fa una exhibició i lidera el debut contra l’amfitrió, el Japó (77-88)

El d’El Masnou ha estat clau en un 0-17 que ha trencat l’enfrontament (del 26-26 al 26-43)

La selecció espanyola, que ha utilitzat els 12 jugadors en els cinquens Jocs Olímpics de Pau Gasol -ha complert el somni que tenia de tornar a la cita olímpica- i Rudy Fernández, ha debutat amb una contundent victòria contra l’amfitrió, el  Japó (77-88). El pròxim partit d’Espanya serà dijous contra l’Argentina (14h). Els millors han estat Ricky Rubio (20 punts i 9 assistències en 22 minuts), Claver (13+9), Marc Gasol (12) i Pau (9+4).

Els de Sergio Scariolo han deixat sentenciat el partit en els primers 20 minuts on ja tenien 20 punts de renda (28-48). El factor desequilibrant ha estat Ricky Rubio, qui ha liderat un parcial de 0-17 decisiu quan el partit estava empatat a 26 i la renda espanyola s’ha disparat (26-43). Els dos jugadors NBA dels japonesos, Hachimura (número 9 del draft de l’NBA del 2019) i Yta Watanabe, no han pogut fer res per frenar el potencial espanyol. El matx ha començat amb un 2-11 pels d’Scariolo però han igualat amb el despertar de Hachimura a 5:33 minuts pel final (26-26). Però una antiesportiva sobre Marc Gasol i l’exhibició de Ricky en anotació i en generar cistelles pels seus companys ha trencat el partit (26-43) amb triples del base d’El Masnou, de Llull i d’Abrines inclosos. El segon temps ha estat de pur tràmit amb la diferència sempre sobre els 10 punts.