ACB

El Baxi Manresa i la Penya ja preparen el curs 2021/22

Bàsquet. El conjunt del Bages ja es va entrenar al Nou Congost, abans de fer la presentació de la plantilla, que torna a Europa, mentre que el Joventut farà demà la seva primera sessió conjunta

El Baxi Manresa va fer el seu primer entrenament de pretemporada ahir al matí al Nou Congost i, al migdia, es va presentar a la Mútua Intercomarcal de Manresa, amb qui fa gairebé 30 anys que col·labora. És una temporada especial per als del Bages, pel seu retorn a Europa. “Hem fet un bon equip i el que volem és precisament jugar en equip i que aquesta idea de joc arribi als aficionats”, diu Pedro Martínez, que espera que les lesions no afectin tant la plantilla com el curs passat. “Hem construït un equip molt jove, amb poca experiència, però tenim l’esperança que sigui millor que el de la temporada anterior”, assenyala Martínez sobre la plantilla, que presenta set cares noves. Són tretze peces, de les quals el pivot nigerià Chima Moneke i l’aler nord-americà Joe Thomasson no són encara al Bages, amb permís del club, i hi han d’arribar aquesta setmana.

“La temporada serà exigent, amb dues competicions. Serà tot un repte, però ho afrontarem amb la màxima humilitat i alhora amb l’ambició d’arribar a metes altes”, indica el president del club, Josep Sáez, que assegura: “Hem construït una bona plantilla amb molt esforç i estem molt il·lusionats de tornar a veure gent al Nou Congost.” El llagosterenc Guillem Jou, el capità, hi diu la seva: “Tenim una plantilla bastant jove i ara el més important és construir una bona química entre tots.”

L’equip ha d’acabar de definir la pretemporada, en què de moment té la Lliga Catalana, de la qual és l’amfitrió, el 4 i 5 de setembre. El Baxi jugarà el primer partit de lliga el 19 de setembre a la pista del Casademont Saragossa.

A un altre ritme

El Barça comença d’aquí a una setmana i el Joventut de Badalona no s’exercitarà en grup fins demà. Els jugadors es van sotmetre a les proves PCR i van fer treball individual al gimnàs ahir i avui seguiran amb el treball individual. Són quatre novetats, a més de Pep Busquets, que es va reincorporar el curs passat per al play-off un cop acabada la seva cessió al Girona. És un altre estiu de retorns a l’Olímpic, ara amb el base Guillem Vives i l’aler Brandon Paul, com Ferran Bassas i Pau Ribas fa un any. Les sortides de Nenad Dimitrijevic –estava cedit– i Xabi López-Arostegui al València, els dos referents ofensius del curs passat, obliguen els jugadors de la casa a fer un pas endavant aquest curs.

El primer amistós serà el dia 21 a Escaldes d’Engordany contra el MoraBanc. El 4 de setembre hi ha Lliga Catalana contra el Barça –semifinal, amb la final o el partit pel tercer lloc demà–. Un torneig a Pontevedra els dies 10 i 12 de setembre contra el Breogan i l’Obradoiro o l’Unicaja ha de servir als verd-i-negres per arribar a punt al primer partit de lliga, el 18 de setembre al Palau contra el Bilbao.

LA FILOSOFIA

“Volem jugar en equip i que la idea arribi als aficionats”, diu Pedro Martínez
7
fitxatges
ha fet el Baxi. La Penya, 4, dos dels quals ja havien jugat a l’Olímpic com a locals: Vives i Paul.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)