ACB

L’engrescador Saras 2.0

Bàsquet. Amb l’ADN del lituà més interioritzat, el campió de l’ACB i de la copa aspira a tot en un curs que arrenca amb la incertesa sobre Gasol i amb el fitxatge de l’aler Nigel Hayes a prop

El segon projecte de Saras Jasikevicius a la banqueta del Barça ja ha començat a caminar avalat per la pletòrica primera temporada amb el tècnic lituà al capdavant, que es va saldar amb un doblet i va fregar el triple que va conquerir Svestislav Pesic el 2003. A pesar de les incògnites per acabar d’arrodonir la plantilla, és evident que l’equip blaugrana, vigent campió de l’ACB, de copa i subcampió de l’Eurolliga, torna a optar a tot tant per plantilla com pel fet que els engranatges que va implantar l’entrenador, amb l’actitud defensiva com a precepte indissociable a l’ADN del grup, estaran més interioritzats que el curs passat.

Els fitxatges tenen qualitat. El base Nico Laprovittola, que encara no ha arribat perquè descansa després dels Jocs –el mateix cas d’Àlex Abrines–, ho ha demostrat a bastament a l’ACB, sobretot amb le Penya. El pivot turc Sertac Sanli té bona mà i acabarà de completar el joc interior, un dels punts forts del bloc amb Brandon Davies de pal de paller. Encara no ha quedat del tot clar si Pau Gasol allarga la seva carrera o es retira definitivament o si s’opta per una fórmula mixta inscrivint-lo només a l’Eurolliga.

L’altre punt pendent és el fitxatge d’un exterior per cobrir les baixes d’Adam Hanga i de Víctor Claver. Segons avança Eurohoops, Nigel Hayes seria l’escollit i totes dues parts estarien a prop de l’acord. El nord-americà prové del Zalgiris Kaunas i no hauria trobat equip a l’NBA. Té 26 anys, fa 2m03 i pot jugar tant de tres com de quatre. Va acreditar 9,5 punts, 3,9 rebots i 1,2 assistències amb un 44,3% en triples en el seu segon curs a Lituània després de coincidir amb Saras en el primer. L’amplitud de la plantilla, a aquest nivell, és un requisit imprescindible per guanyar títols amb un calendari atapeït amb setmanes esgotadores que posen a prova el físic i la concentració.

El primer títol en joc serà la Supercopa. El Barça se les haurà amb el València en la semifinal l’11 de setembre a Sant Cristóbal de la Laguna. L’altre encreuament el disputaran el Real Madrid, el vigent campió, i el Tenerife. “Hem de patir en la pretemporada. Som el Barça i sabem a què aspirem”, recalca Nikola Mirotic, el líder de l’equip.

EL PROTAGONISTA

Farem feina de prevenció i anirem apujant el ritme. A Encamp, ja amb tots, treballarem més els temes tàctics
Saras Jasikevicius
Bases
Nick Calathes, Nico Laprovittola (Real Madrid) i Rokas Jokubaitis (Zalgiris Kaunas)
Escortes
Kyle Kuric i Àlex Abrines
Alers
Corey Higgins
Alers pivots
Rolands Smits, Pierre Oriola, Niko Mirotic i Sergi Martínez
Pivots
Brandon Davies i Sertac Sanli (Efes)
Tècnic
Saras Jasikevicius

LA DADA

Hem fet els canvis que podíem fer i el bloc segueix sent el mateix, per la qual cosa no cal mirar molt lluny sobre els objectius
Esperem que els nous fitxatges d’adaptin bé. Dels que ja eren aquí l’any passat ja sabem més o menys el que esperem d’ells
16
jugadors
té de moment Saras a disposició, nou del primer equip i set del Barça B i el júnior
Amistosos
Barça - Morabanc Andorra 28/8
Barça - Llemotges 30/8
Lliga catalana
Barça - Joventut 4/9
Final 5/9
Supercopa
Barça - València Basket 11/9
Final 12/9
ACB
Barça - UCAM Múrcia 19/9
Gran Canària -Barça 22/9
Río Breogán - Barça 25/9
Eurolliga
Barça - Alba Berlín 1/10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)