Lliga femenina

FRIDA ELDEBRINK

ESCORTA SPAR GIRONA

“L’objectiu és guanyar, vull fer-ho, i per això soc aquí”

“Tenim una rotació més àmplia, potser sense grans estrelles però amb totes les jugadores de l’equip molt capaces”

“He jugat a Girona com a visitant, i l’atmosfera que es creava amb l’afició... era massa!”

Frida Eldebrink (1,75 m, 1988) és una dels pesos pesants en el vestidor de l’Spar Girona, malgrat que aquest sigui el seu segon curs a l’Uni perquè n’és la referència al perímetre. “Ha passat molt ràpid, també per l’europeu”, indica sobre l’estiu la internacional amb Suècia, que en la lliga va fer un punt menys que Sonja Vasic –només Reisingerová en va anotar més– i que va compartir campionat amb una de les dues cares noves que eren abans d’ahir a Fontajau, Binta Drammeh.

Què tal la tornada?
És tot just el primer dia. Està bé retrobar-se amb les noies i els tècnics, l’Alfred [Julbe], la Laura [Antoja]... Tenim una molt bona connexió: formem un grup maco.
La plantilla ha canviat, sobretot pel perfil de jugadores amb més presència física a fora, com ara la Binta, a qui coneix molt bé. Com veu l’equip?
Crec que tenim una rotació més àmplia, una plantilla més profunda que amb la Binta o la Rebeca [Gardner] i les altres noies del perímetre com la Júlia [Soler] ens permetrà fer un paper interessant, també per l’estil de joc que li agrada a l’Alfred.
Un equip per córrer...
Sí, i tant!, i crec que podem fer-ho. És un tipus de joc que m’agrada i és molt maco de veure per als espectadors, també.
Perden talent, sense Gray o Vasic. I sense Ferrari es queda com a única tiradora. Serà la jugadora a frenar per a les rivals?
La Rebeca té un joc d’un contra un molt bo. I també pot ser una bona tiradora. Crec que tenim un bon equip, potser sense grans noms o grans estrelles, però amb totes les jugadores de l’equip molt capaces d’acabar una acció o aportar en qualsevol aspecte del joc que calgui.
Quins han de ser els objectius de l’Uni. Les finals? Els títols?
Per a mi sempre és guanyar els títols, l’objectiu. Torno a dir que tenim un bon equip i que si treballem bé i amb energia podem guanyar qualsevol rival. Per a mi l’objectiu és guanyar, vull fer-ho, i per això soc aquí.
La copa la temporada passada va ser el millor moment de l’equip. Com la recorda?
Recordo que abans de començar no se’ns donava com a favorites perquè teníem l’Avenida al mateix costat del quadre i jugàvem a València. Vam anar-hi pensant que era possible guanyar, i al final, partit a partit, tot ens va anar sortint. En les semifinals i en la final, va ser una sensació increïble: dur aquest títol a casa.
L’Avenida és subcampió de l’Eurolliga i campió de lliga i ha tornat a fer una plantilla de molt nivell. És el València amb qui s’han de jugar ser a les finals?
És molt difícil perquè estem parlant de molt bons equips, però estic convençuda que podem aconseguir-ho si treballem fort des del principi.
La seva germana bessona continua en el Bourges, m’imagino que vol que accedeixi al seu grup de l’Eurolliga en la prèvia, en què també hi ha València i Schio...
[Riu] I tant!, espero que puguin ser a l’Eurolliga des de la prèvia, i seria molt maco jugar una contra l’altra en aquesta competició tan especial. No ho hem fet mai abans, sí en la lliga turca.
Potser un dels motius que la van fer renovar va ser poder jugar amb Fontajau ple d’afició?
De fet, l’any passat va estar bé, amb el play-off que hi podia venir una part d’afició. He jugat a Girona com a visitant, i sobretot recordo aquell partit de quarts de final de l’Eurocopa, amb aquella pròrroga [2018/19 amb el Szekszard hongarès]... Em vaig quedar amb aquella sensació de voler jugar amb el suport de tota aquella gent a favor; l’atmosfera que es creava amb l’afició... era massa!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)