Lliga femenina

Mala peça al teler de l’Uni

Bàsquet. L’Spar Girona, amb Onyenwere i Burke a la WNBA, ha de fitxar una alera pivot perquè Iho López s’afegeix a la baixa de María Araújo

L’Spar Girona 2021/22 compleix avui una setmana d’entrenaments i, ahir, el club anunciava que Iho López (1,88 m, 1997) no s’havia pogut exercitar encara amb l’equip d’Alfred Julbe. Mala peça al teler per a la blanenca i per a l’Uni, amb María Araújo que es troba en plena recuperació de la lesió del curs passat, d’una banda, i amb Michaela Onyenwere i Kennedy Burke a la WNBA, de l’altra. López, cedida la temporada passada al GEiEG, arrossega unes molèsties al genoll esquerre i s’ha de sotmetre a les proves mèdiques corresponents per saber l’abast de la lesió.

Més són menys

Alfred Julbe té ara Julia Reisingerová i Giedre Labuckiene –a l’estiu va passar per la sala d’operacions pel menisc– com a úniques jugadores interiors a la plantilla de l’Spar Girona, que aquest curs era de 12 peces per la particularitat d’haver renovat Araújo i haver fitxat dues jugadores que s’incorporaran a l’equip a la tardor. I encara bo que la participació a l’Eurolliga està garantida, sense la prèvia que d’aquí a un mes ja s’haurà jugat en un format –dos tornejos triangulars amb una sola plaça per a cadascun i l’Schio, el Bourges i el València a l’oest continental– sense marge d’error.

L’Spar Girona no pot fitxar una jugadora per a tot el curs, tot i tenir coll avall que difícilment retindrà Michaela Onyenwere després de Nadal, per les limitacions pressupostàries que van recomanar posar una clàusula de tall a la nigeriana, sensacional rookie de les Liberty i que hauria d’arribar a principi d’octubre. Burke, en canvi, podria demorar l’aterratge fins al novembre si les Storm disputen la final de la WNBA.

La interior que vingui amb contracte temporal tampoc pot ser nord-americana –té Gardner i Burke– pel sobrecost que implica la contractació i el transfer inassumible per a l’economia del club. A més, l’Uni no és l’únic al mercat perquè el Cadí també busca una interior, en aquest cas per substituir Chelsey Perry.

Pao Ferrari, al Clarinos

L’escorta paraguaiana amb passaport italià (1,78 m, 1985), a l’Spar Girona el curs passat (6,6 punts amb 43% triples a les competicions FEB), jugarà amb l’amfitrió de la supercopa el 18 i 19 de setembre a Tenerife, fins que Megan Walker acabi la seva participació a la WNBA.

ARRIBADES DELS EUA

El club preveu que Onyenwere arribi d’aquí a poc més d’un mes i Burke al novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)