Lliga catalana

El Baxi Manresa buscarà un títol que se li resisteix fa 22 anys (82-79)

Els manresans han estat superiors al MoraBanc després del descans amb un gran joc col·lectiu

El Baxi Manresa, en el retorn de l’afició al Nou Congost, ha aconseguit el bitllet per intentar guanyar demà la Lliga Catalana. Seria el seu tercer títol -ja el va guanya el 1997 i el 1999- en una final que jugarà contra el Barça (21.30h Esport3). Els de Pedro Martínez han superat al MoraBanc Andorra (82-79).

El matx ha començat amb domini andorrà amb un parcial de sortida de 4-12 després d’una cistella de Crawford. Però l’entrada a pista de Francisco ha donat un altre aire als manresans gràcies a la seva intensitat. Un 2+1 de Valtonen ha liderat la remuntada i un triple de Jou ha desfermat l’eufòria entre els seguidors. El Baxi ha jugat els seus millors minuts amb una esmaixada impressionant de Bako inclosa (32-24). Abans del descans el MoraBanc ha retallat la diferència amb Noua (12 punts) com a màxim anotador. Al descans 39-35.

Al tercer quart s’han viscut els millors minuts del Baxi que ha estat capaç d’agafar 10 punts de renda (65-55) en uns minuts d’inspiració global però sobretot de Thomasson. Al seu costat Bako ha continuat el seu festival tan en defensa com en atac. L’aparició de Crawoford ha posat emoció al tram final (69-64). Una cistella de Maye i un triple de Dani Pérez han retornat la calma (74-64) abans d’una darrera estirada del MoraBanc (80-77). En un final d’infart McIntyre ha disposat del triple per forçar la pròrroga però ha acabat fallant a l’últim segon.