ACB

El germanastre d’Arturs Zagars

debut ·

Kriss Helmanis, fill de l’històric exjugador letó Uvis, és l’únic pivot que tindrà la Penya en l’estrena ACB per les baixes de Birgander i de Tomic

Kriss Helmanis (7-4-2002, Leverkusen) és un jove letó que va néixer a Alemanya per accident. El seu pare és l’històric Uvis –qui més internacionalitats té amb Letònia– i jugava al Bayern Leverkusen quan va néixer el seu fill. Kriss, pocs ho recorden, va jugar 40 segons contra el Bahçesehir turc en l’Eurocopa debutant amb el primer equip de la Penya. Però dissabte ho farà sent peça important del Joventut a l’ACB. Sense esperar-s’ho, s’ha convertit en protagonista per a l’estrena del Joventut contra el Bilbao. La mala sort ha fet que s’hagin lesionat els dos cincs de l’equip: Ante Tomic, operat fa tres setmanes per una fractura proximal del tercer metacarpià de la mà esquerra –la setmana vinent ja es podria incorporar als entrenaments amb l’equip–, i Simon Birgander, sotmès ahir a una cirurgia correctora de la fractura dels ossos propis del nas que es va fer a l’inici del partit disputat contra el Breogán i que el va deixar KO. Helmanis té la confiança del cos tècnic i dels companys. Qui més el coneix és Dani Miret, ara ajudant de Carles Duran i que l’any passat era el tècnic del Prat: “Té molt marge de millora i grans qualitats, com el tir i la intel·ligència que té per jugar a bàsquet.” De fet, el curs passat, tot i mesurar 2m12, va ser durant bona part del curs el millor triplista en la LEB Plata, amb un 46% d’encert. Va acabar amb un 37.

Es dona la circumstància que Helmanis va venir a Badalona en edat cadet per provar jugant el torneig del Genovès. El va portar David Jimeno, el cap del planter, i va jugar amb Roger Martí, fill del director esportiu. Allà va convèncer i es va incorporar com a júnior de primer any. Un any després, el que ara és el seu germanastre, Arturs Zagars, també va aterrar al Palau Olímpic tot i que la seva eclosió el va portar al primer equip. Tots dos van viure junts fins al curs passat, però ara el pivot comparteix pis a Badalona amb tres jugadors més del Prat Joventut, l’equip vinculat de la Penya, en el qual ell juga. Entén el castellà i el català. En la pretemporada està rendint a un bon nivell i Tomic avala que s’aposti per ell: “S’està entrenant molt bé i els últims partits ha jugat molt bé, sobretot en defensa, complint les normes i fent la seva feina. Per a un jove, això és el que ha de fer.” Helmanis, doncs, té una oportunitat per continuar creixent.

10,9
de valoració
va tenir a la LEB Plata, amb 9 punts i 5,6 rebots de mitjana.
3
anys
fa que és a Badalona, on va arribar de júnior de primer any.
46
per cent
en triples va tenir bona part del curs passat a Plata.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)