Lliga femenina 2

‘Mami’ Núria Martínez

La mítica base (37 anys) despenja les bambes i jugarà amb el Femení Sant Adrià diumenge després de dos anys de sortir de l’Uni i havent estat mare

“M’agradaria tornar a jugar amb la selecció espanyola 3x3, estic bé i il·lusionada”, diu la Núria

Núria Martínez (Mataró, 29/2/1984) és una de les bases històriques del bàsquet espanyol i va ser una de les primeres d’emprendre aventures arreu d’Europa en clubs com ara el Dinamo de Moscou, el Família Schio italià o el Galatasaray turc entre d’altres. També ha estat als grans clubs del bàsquet espanyol, com per exemple l’UB Barça, el Ros Casares, el Perfumerías Avenida o l’Uni. Però el 2020, quan semblava que formaria parella amb Laia Palau a Fontajau, no va continuar a Girona i va afrontar el partit més apassionant de la seva vida: ser mare. Va coincidir tot plegat amb la pandèmia i just quan va entrar en l’etapa del món laboral fora del bàsquet fent d’agent d’assegurances de Catalana Occident. Dos anys després, la mami Núria Martínez tornarà, diumenge, a jugar un partit oficial com a base del Femení Sant Adrià, en la Lliga Femenina-2. Serà curiosament contra el GEiEG, equip vinculat de l’Uni, al pavelló de Marina Besòs (18 h). El seu equip ja ha jugat dos partits de la competició, però ella no hi era perquè abans de l’estiu es va trencar un bessó. L’espectacle de la Núria Martínez, doncs, tornarà aquest curs a les ordres d’Enric Cervera, tècnic amb qui té la màxima confiança, clau per al seu retorn i que fa quasi una dècada que és al club adrianenc. La Núria, sorgida de l’històric Unió Esportiva Mataró, va ser a la WNBA amb les Minnesota Lynx, on va jugar en dues etapes, (2005 i 2010) i també va participar als Jocs Olímpics d’Atenes (2004) i als de Pequín (2008). Ara tornarà a jugar amb un repte i una motivació: “Ja fa uns anys vaig començar a jugar el 3x3 amb la selecció espanyola i ara que he recuperat el to físic m’agradaria tornar a formar-ne part ara que està agafant volada, molta més de la que hauríem pensat quan vam començar nosaltres a jugar tornejos.” El Femení Sant Adrià guanyarà una nova aficionada de vuit mesos, la Gal·la, i quan juguin fora qui es quedarà de cangur serà el seu pare, el mític Alfons Alzamora, que aquest any podria no jugar.

2
Jocs
Olímpics ha disputat Núria Martínez: Atenes 2004 i Pequín 2008.
2
vegades
va ser a la WNBA amb les Minnesota Lynx (el 2005 i el 2010)
8
mesos
fa que va ser mare de la Gal·la
7
medalles
amb la selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)