Lliga femenina

Qui espera no es desespera

Bàsquet. L’Spar Girona, que no fitxarà cap jugadora per cobrir les baixes al perímetre, confia poder disposar de Laia Palau i Michaela Onyenwere per al debut a Fontajau contra el València

L’Spar Girona afronta demà passat el seu segon partit oficial del curs, la semifinal de la supercopa amb l’Avenida, que té cinc baixes. Ho fa, l’Uni, amb una plantilla de circumstàncies perquè les jugadores del primer equip amb les quals Alfred Julbe no pot comptar o que encara no estan en un estat òptim són majoria en un roster de tretze peces, i després de perdre la Lliga Catalana femenina diumenge contra el Cadí. Absents Burke i Onyenwere, perquè són a la WNBA; de les lesionades, María Araújo és la que té el període de recuperació més llarg i Laia Palau, la que podria reaparèixer abans.

El model

“Estem fent créixer un club, un model de gestionar l’esport i una manera de vincular-se a la ciutat que demostren que entre tots podem construir moltes coses”, va dir la barcelonina ahir en la renovació del patrocini amb Bauhaus, en un acte en què també hi havia l’alera pivot gallega, Xavi Fernández –director general de l’Uni– i Daniel Albertos, el director de la botiga a Girona, que destacava: “Tenir un equip d’aquesta qualitat i, tan a prop, et fa viure la seva trajectòria i t’emociones amb cada partit”. “Som una família, i tenir grans patrocinadors al darrere ens ofereix seguretat, perquè podem jugar a l’Eurolliga, podem tenir bones incorporacions i competir a un nivell alt”, indicava Araújo. La relació de l’Uni amb la multinacional va començar el 2009 i és una de les que caracteritza el model del club des que va fer el salt a l’elit.

Terminis

Laia Palau evoluciona favorablement de la lesió que es va fer dimarts de la setmana passada en un entrenament i no podrà jugar ni demà passat ni, probablement, en l’estrena de la lliga el dia 25 a Vitòria contra l’Araski. Frida Eldebrink, l’altra referència en el perímetre gironí, també lesionada les últimes setmanes –en l’amistós a Camprodon–, té una afectació tendinosa en un dit de la mà esquerra que requereix setmanes de recuperació. Unes baixes que el club descarta cobrir amb cap incorporació temporal com sí que va fer amb l’arribada d’Astou Traoré per nodrir el joc interior, amb Iho López encara inèdita i Reisingerová i Labuckiene apareixent diumenge per primer cop.

Laia Flores és l’única base de l’equip, en què Drammeh i Gardner necessiten temps d’adaptació, sobretot en el cas de la nord-americana: poc activa en atac (8 punts amb 1/2 de 2 i 1/3 de tres) diumenge, el seu punt fort. Sílvia Domínguez, Maite Cazorla, Leo Rodríguez i Andrea Vilaró seran un perímetre més temible que el del Cadí i, a dins, Íñiguez tindrà Hof, Evans –companya de Traoré a l’Uni el curs 2017/18– i Nogaye Lo i Mariella Fasoula, fitxades aquest estiu.

L’estrena a casa

Laia Palau podria estrenar-se aquest curs en el primer partit de lliga a Fontajau (dia 29). I podria no ser l’única aparició estel·lar. Les New York Liberty (11-19) han guanyat un dels seus últims 10 partits i, a falta de dos, les seves possibilitats d’entrar al play-off són remotes. Jugaven aquesta matinada contra les Connecticut Sun, que enllaçaven 12 victòries i eren líders (24-6), seguides de les Aces de Chelsea Gray (22-8). Divendres, contra les Mystics (12-18), l’equip més ben situat per a la lluita pel vuitè lloc amb les Sparks (11-19) com a tercer aspirant, podria ser l’últim partit de Michaela Onyenwere, que estaria a punt per a l’Spar Girona - València. No és el cas de Rebecca Allen, també a les Liberty i que acredita 9,4 punts en 24 minuts de mitjana –l’alera pivot de l’Uni 8,6 en 23– i que després té la copa d’Àsia amb Austràlia, amb el seu club jugant-se la prèvia de l’Eurolliga la setmana que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)