Lliga femenina

L’Uni té contra les cordes l’Avenida però perdona en els últims atacs (61-63)

L’equip, liderat per Gardner, no s’ha deixat arronsar tot i les baixes en una semifinal de la supercopa que s’ha decidit en les últimes accions

L’Uni ha cedit en les semifinals de la supercopa a Tenerife contra l’Avenida (61-63) en un duel marcat pel gran nombre de baixes, sobretot en el bàndol gironí. Alfred Julbe no ha pogut comptar amb Laia Palau, Frida Eldebrink, María Araújo i les americanes Michaela Onyenwere i Kennedy Burke. Malgrat això, l’equip ha plantat cara les subcampiones d’Europa i hauria pogut endur-se la victòria si hagués mantingut la calma ja que un error de Labuckiene i un últim atac sense idees li ha impedit fer un tir per forçar la pròrroga o endur-se la victòria. Gardner (17 punts) ha mostrat les seves credencials però les gironines no han sabut frenar Hof (19 punts) en el joc interior.

El partit ha començat amb errades a les dues bandes però ràpidament s’ha establert el duel de les torres bessones entre Reisingerová i Hof, que se les van tenir la temporada passada sota els cèrcols en tots els clàssics. La neerlandesa ha començat intimidant però la txeca ha respòs amb un triple inesperat (11-7) al límit de la possessió. L’entrada d’Evans (6 punts seguits) encara ha donat més potència al joc interior de l’Avenida. Les de Julbe han respòs amb encert en atac i protagonisme per a Gardner i Drammeh. Soler ha obert el segon quart amb un triple lateral (20-16) i l’Spar ha jugat els seus millors minuts amb una gran activitat defensiva, robatoris, cistelles fàcils i passades a Reisingerová. Amb 29-16 (màxima diferència) Íñiguez ha demanat temps mort i l’esbroncada tingut l’efecte buscat. Parcial de 0-13 rematat amb un triple de Rodríguez amb Hof imposant-se, aquesta vegada sí, en el rebot ofensiu. Sense poder córrer l’Uni s’ha quedat sense respostes i encert en l’atac estàtic davant les ajudes de les de Salamanca. Abans del descans Labuckiene, amb una gran cistella a anella passada, ha trencat la mala dinàmica.

Cazorla i Hof s’han aliat en la represa per mirar de trencar el partit amb l’holandesa sense oposició sota el tauler (35-40). El temps mort de Julbe ha servit per reactivar l’equip, que ha fet un pas endavant en la lluita pel rebot i en l’activitat. El desencert l’ha perseguit encara durant uns minuts fins l’aparició de Gardner, que amb sis punts gairebé seguits ha tornat a deixar el partit viu (47-48). Els problemes per anotar i per controlar el rebot defensiu han acabat pesant i dos triples seguits de Vilaró (49-58) han semblat que sentenciaven el duel. Tot i la cinquena falta de Reisingerová ha aparegut Gardner i Labuckiene ha completat un parcial de 10-1 per fer el 61-61 a 1:20. L’Avenida no ha tingut les idees clares però ha forçat dues faltes, que al capdavant li han valgut la victòria davant el desencert i la precipitació final de les jugadores de l’Uni. Amb tot, l’equip ha assolit el seu principal objectiu, competir en unes condicions molt complicades i amb jugadores joves, com Soler, López i Parra, jugant minuts importants.