Lliga femenina

Ho tenien a les mans

Bàsquet. L’Spar Girona perdona en els dos últims atacs i deixa escapar l’oportunitat de tombar l’Avenida en un partit en què l’equip deixa bones sensacions tot i la llarga llista de baixes

Spar Girona 61 Avenida 63

SPAR GIRONA:Traoré, Drammeh (13), Flores (7), Gardner (17), Reisingerová (15) –cinc inicial–, López, Soler (5), Labuckiene (4) i Parra. 19/48 tirs de 2. 4/10 triples (1 Drammeh, 1 Gardner, 1 Soler i 1 Reisingerová). 11/12 tirs lliures. 31 rebots (5 Drammeh i Flores). 8 assistències (4 Drammeh). 46 valoració (17 Drammeh).AVENIDA:Lo Sylla (1), Rodríguez (12), Cazorla (9), Vilaró (6), Hof (19) –cinc inicial–, Domínguez, Masic i Fasoula (4). 17/33 de 2. 6/23 triples (2 Vilaró, 1 Cazorla, 1 Rodríguez, 1 Evans). 11/18 tirs lliures. 29 rebots (5 Hof). 14 assistències (3 Cazorla). 63 valoració (22 Hof).PARCIALS:17-16, 14-13; 16-19 i 14-15.

L’Uni va cedir en les semifinals de la supercopa a Tenerife contra l’Avenida (61-63) en un duel marcat pel gran nombre de baixes, sobretot en el bàndol gironí. Alfred Julbe no va poder comptar amb Laia Palau, Frida Eldebrink, María Araújo i les americanes Michaela Onyenwere i Kennedy Burke. Malgrat això, l’equip va plantar cara a les subcampiones d’Europa i hauria pogut endur-se la victòria si hagués mantingut la calma ja que un error de Labuckiene a vuit segons i un últim atac sense idees li va impedir fer un tir per forçar la pròrroga o fins i tot per endur-se la victòria.

Gardner (17 punts) i Drammeh (13 punts, 5 rebots i 4 assistències) van mostrar les seves credencials en atac però les gironines no van saber frenar Hof (19 punts) en el joc interior. Reisingerová, per variar, va tornar a patir amb les faltes personals.

El partit va començar amb errades a les dues bandes però ràpidament es va establir el duel de les torres bessones entre Reisingerová i Hof, que se les van tenir la temporada passada sota els cèrcols en tots els clàssics. La neerlandesa va començar intimidant però la txeca va respondre amb un triple inesperat (11-7) al límit de la possessió. L’entrada d’Evans (6 punts seguits) encara va donar més potència al joc interior de l’Avenida. Les de Julbe van respondre amb encert en atac i protagonisme descarat per a Gardner i Drammeh i una bona direcció de Flores.

Soler va obrir el segon quart amb un triple lateral (20-16) i l’Spar va jugar els seus millors minuts amb una gran activitat defensiva, robatoris, cistelles fàcils i passades a Reisingerová. Amb 29-16 (màxima diferència) Íñiguez, que no tenia les seves quatre jugadores WNBA, va demanar temps mort i l’esbroncada va tenir l’efecte desitjat. Parcial de 0-13 rematat amb un triple de Rodríguez amb Hof imposant-se, aquesta vegada sí, en el rebot ofensiu. Sense poder córrer l’Uni es va quedar sense respostes i encert en l’atac estàtic.

Cazorla i Hof es van aliar en la represa per mirar de trencar el partit amb l’holandesa sense oposició sota el tauler (35-40). Un temps mort de Julbe va servir per reactivar l’equip, que va fer un pas endavant en la lluita pel rebot i en l’activitat. El desencert el va perseguir encara durant uns minuts fins l’aparició de Gardner, que amb sis punts gairebé seguits va tornar a deixar el partit viu (47-48).

Els problemes per anotar i per controlar el rebot defensiu van acabar pesant i dos triples seguits de Vilaró (49-58) semblava que liquidaven el duel. Això i la cinquena de Reisingerová. L’equip no va abaixar els braços i Gardner i Labuckiene van completar un parcial de 10-1 per fer el 61-61 a 1:20. Amb 19 segons i 61-62 Laura Antoja va dibuixar a les seves jugadores l’acció que necessitava per guanyar el partit. La pilota va arribar a Labuckiene que, error, va botar la pilota lluny de la zona. Pèrdua i falta. Rodríguez va anotar un tir (61-63) però encara quedaven set segons, una nova jugada, però el temps es va escolar i un possible tir també.

Amb tot, l’equip va assolir el seu principal objectiu, millorar la imatge en la Lliga Catalana i sobretot competir en unes condicions molt complicades i amb jugadores joves, com Soler, López i Parra, jugant minuts importants. El rival de l’Avenida en la final serà el València, que va tombar el Tenerife (68).

ELS VESTIDORS

Hem tingut dues jugades per guanyar el partit i no hem seguit el guió; arribarem a molts finals igualats i hem de ser més sòlids
Quan hem tingut energia hem jugat molt bé, però també hem patit quan ens ha faltat benzina
Alfred Julbe
Entrenador de l’Spar Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)