ACB

Higgins i Davies rescaten el Barça en el debut a la lliga al Palau (85-78)

Com en la lliga catalana i la supercopa l’equip s’ha deixat remuntar una diferència important (17 punts) però ha evitat el desastre contra el Múrcia

El Barça s’ha estrenat amb victòria (85-78) a la lliga contra l’UCAM al Palau –amb uns tres mil seguidors–en un partit irregular en què durant alguns moment s’ha aparegut el fantasma de la lliga catalana i la supercopa ja que l’equip ha deixat escapar 17 punts d’avantatge en el tercer quart. Higgins (18 punts), Davies (17) i Mirotic (16) han estirat del carro mentre que els nous –Laprovittola, Hayes i Jokubaitis– han tingut un debut discret. Pels murcians, els errors en els tirs lliures (13 de 24) han pesat massa en el tram final.

El Barça ha fet una gran arrancada de la mà de Higgins i Mirotic, que han liderat un parcial de 17-7 que ràpidament han activat uns seguidors amb moltes ganes de festa. En un primer quart de gran encert Oriola i Davies han aprofitat també que la defensa murciana els ha flotat descaradament per portar la diferència als 16 punts (26-10). Jonathan Davis, amb un triple sobre la botzina, ha reactivat els de Sito Alonso, que amb Lima fent mal sota els cèrcols han completat un 0-8 de parcial (26-18) en el segon quart que ha propiciat una esbroncada de Saras que estava cantada.

El partit s’ha bloquejat i els blaugrana, que han perdut l’encert (0 de 8 en triples al segon quart), han hagut de buscar altres solucions, sobretot treballar en defensa i esperar el retorn a la pista de Higgins (sis punts seguits) per tenir l’UCAM, que també les ha vist quadrades des del triple, sota control.

En la represa Calathes, de tres, ha portat la diferència als 17 punts (45-28) però s’ha repetit una història ja viscuda contra el Baxi i el Real Madrid. L’equip s’ha clavat, les rotacions no han carburat i els murcians han passat com un cicló sobre els blaugrana (11-30) amb Bellas, Lima, Webb, McFadden i Taylor dominant en totes les facetes del joc davant la passivitat blaugrana i la incredulitat del públic.

El darrer quart ha començat amb tot per decidir (58-58) i errors del Barça, perdut i nerviós sobre el parquet, a diferència del seu rival, crescut i més intens (58-61). Ha hagut de saltar a la piQsta “l’equip A”, amb Calathes, Higgins i Davies per evitar mals majors. Un triple d’Smits i un dos més u del pivot nord-americà no han intimidat els visitants, que han tornat a furgar en la ferida amb bona defensa rebot i contraatac. Un altre triple d’Smits ha semblat trencar el partit (78-69) però el Múrcia ha colpejat amb cinc punts seguits de McFadden (78-75). En defensa però no ha sabut frenar Davies, que ha acabat sentenciant des del tir lliure.

Kuric, amb molèsties musculars, ha estat baixa d’última hora..