LEB Or

Posen la primera pedra

Bàsquet. Lliga Catalana. El Girona fa el seu debut oficial amb una clara victòria contra el Lleida, que l’encamina cap a la final de Fontajau en un molt bon partit de Franch, Jawara i Èric Vila

Girona 82 Força Lleida 66

GIRONA:Franch (19), Vecvagars (1), Vila (13), Jawara (13), Sorolla (6) –cinc inicial–, Sàbat (9), Sturup (1), Cosialls (1), Molins (2), Schaftenaar (8), Sevillano (5), i Delgado (4). 8 triples (3 Franch, 2 Sàbat, 1 Vila, 1 Jawara).ICG FORÇA LLEIDA:Schreiner (2), Carrera (12), Hughes (17), González (12), Rosa (17) –cinc inicial–, Lafuente (3), De Celis, Sarrate (2) i Cuéllar (1). 8 triples (3 Hughes, 2 Carrera, 2 González, 1 Lafuente).PARCIALS:23-13, 22-18, 20-21 i 17-14.

El Bàsquet Girona té un peu i mig a la final de la Lliga Catalana LEB Or –2 d’octubre a Fontajau– després de sumar una clara victòria contra el Força Lleida, amb moltes baixes, a Platja d’Aro en el primer partit oficial de la temporada. Tres dels nous fitxatges, Franch (19 punts), Jawara (13) i Vila (13), van liderar un equip encara amb alts i baixos però que tot just comença a caminar. Els de Marco van arribar a dominar de 22 en el segon quart (39-17), van veure com el Lleida s’acostava en el tercer (55-52) i van acabar sentenciant gràcies a Franch en els minuts finals. Entre els nous també va destacar la lluita de Delgado i la intimidació de Sorolla.

Marco va apostar de sortida per col·locar Jawara de 4, primer senyal que potser el center titular acabarà sent –encreuem els dits–Marc Gasol. El noruec va respondre amb punts, defensa i assistències liderant l’equip en el primer quart juntament amb Sàbat, que amb dos triples seguits va començar a marcar les primeres diferències (19-9). També es van veure plegats a la pista Delgado, un fighter del rebot, Schaftenaar i Cosialls, que continua evolucionant cap a posicions exteriors.

En el segon quart, el Lleida va mirar de reaccionar a través d’Ignacio Rosa, que es va fer fort sota els cèrcols, però després d’un temps mort de Marco l’equip va reaccionar i després d’un triple d’Èric Vila, molt actiu en atac, va assolir la seva màxima diferència (39-17). Sorolla va intimidar en defensa i només es van trobar a faltar els punts dels exteriors Vecvagars i Sturup. Abans del descans, l’entrada de Hughes, amb cinc punts seguits, va donat aire al Lleida (45-31).

Després de la represa, i després d’un triple de Sàbat, el Lleida va reaccionar a través de Carrera i Hughes. Un parcial de 5-22 va situar el partit en una nova dimensió (55-52), però l’aparició de Vila, aprofitant la superioritat física sobre el seu defensor, va ser determinant per tornar a trencar el partit (65-52).

En els últims minuts el desencert es va instal·lar en els gironins contra un rival que no va llançar la tovallola, sobretot amb el retorn de Rosa al parquet. Finalment va sorgir la figura de Franch, que sense immutar-se va clavar tres triples seguits i tots cap a casa. Dissabte, el segon dels tres partits d’aquesta minifase regular contra el Prat.

Ens ha faltat continuïtat i hem de ser més intensos, però també hem fet bons minuts