Lliga femenina

Problemes per començar

Bàsquet. L’Uni comença la temporada amb sis baixes i només set jugadores en una lliga amb l’Avenida i el València de favorits i en què el Cadí aspira a presentar batalla en la classe mitjana

L’Spar Girona i el Cadí la Seu afronten una lliga en què la resistència serà el seu mode de supervivència sobretot en les primeres jornades. Per les gironines, la situació no ha fet res més que empitjorar des que van començar la pretemporada. Per suplir les baixes el club va signar la veterana Astou Traoré, que també s’ha acabat lesionant –dues setmanes de baixa– al tendó d’Aquil·les. Tampoc hi són Laia Palau, Frida Eldebrink i María Araújo, i no han arribat les jugadores de la WNBA, Michaela Onyenwere i Kennedy Burke. Julbe només té set jugadores del primer equip, entre les quals hi ha les joves Júlia Soler i Iho López, per al debut d’aquesta tarda a la pista de l’Araski (18.15 h).

El Cadí, que viatja a Madrid per jugar contra l’Estudiantes (19.00 h), té totes les jugadores disponibles, però Bernat Canut ja ha advertit que n’hi ha que estan lluny de la seva millor forma. Ariadna Pujol ha rebut l’alta, però no és segur que jugui i Gala Mestres tot just comença a trobar-se bé després d’un temps de baixa. Les jugadores interiors que han arribat per reforçar l’equip, Klaudia Lukacovicova i Jewel Tunstull, també van endarrerides en la seva preparació física.

L’Avenida, que manté el bloc campió del 2021 que va arribar a la final de l’Eurolliga, apareix com el gran rival a batre, tot i l’evolució del València. L’Uni ho tindrà més difícil, segons explica el mateix Julbe, perquè hi ha altres prioritats. “És important per a l’entitat rebaixar el deute econòmic. No tenim tants noms, però sí que l’actitud serà molt bona”, explica el tècnic. Canut veu el seu equip capaç de “plantar cara a qualsevol rival.”

LA PRÈVIA

Volem demostrar amb fets sobre la pista que és mentida que el bàsquet femení és avorrit
Alfred Julbe
entrenador de l’spar girona
Hem tingut una pretemporada dura però la Lliga Catalana va ser una injecció de moral
Bernat Canut
entrenador del Cadí la seu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)