Lliga femenina

L’Uni naufraga a la pista del Promete (68-46)

Les gironines encaixen una de les pitjors derrotes de les últimes temporades en un partit per oblidar contra un rival que ha acabat fent el que ha volgut

L’Spar Girona ha encaixat a la pista del Promete una de les seves pitjors derrotes a la Lliga Femenina (68-46). L’equip ha fet uns primers minuts impropis d’unes jugadores d’aquest prestigi, i ha estat alliçonat per un rival superior en totes les facetes que la temporada passada va perdre els dos partits contra les gironines per 70-96 i 93-57. Després d’un primer temps calamitós (35-16) hi ha hagut un intent de reacció en el tercer quart però han faltat forces i, sobretot, encert: 11 de 42 tirs de 2 i 4 de 19 triples. Burke, que ha debutat a la lliga, ha estat la màxima anotadora (14), però se l’ha vist encara fora de lloc. Geldof (17) i Estebas (13) han estat les més destacades de les locals.

L’equip ha fet un dels pitjors primers temps que se li recorden, fruit d’un munt de factors gairebé impossibles de relatar aquí en poques línies. Contra un rival que també havia jugat partit entre setmana –amb dues pròrrogues incloses–el naufragi ha estat total, una combinació de falta d’actitud, desconcert en atac, desencert constant col·lectiu i manca de resposta davant la intensitat de les locals, que en un tres i no res s’han vist deu per sobre després d’un triple de Txell Alarcón (15-5). Burke ha buscat amb insistència el tir però no ha estrenat el seu caseller fins al seu sisè tir. Reisingerová les ha vist quadrades i Gardner i Drammeh han desaparegut de l’escenari. El drama del primer quart (17-10 amb un 1 de 12 en tirs de 2) s’ha multiplicat per dos en el segon. Les rotacions de Julbe i els canvis defensius no han tingut cap efecte. L’equip de César Aneas s’ha començat, fins i tot, a divertir a la pista davant els eus incrèduls seguidors, que després del segon triple d’Estebas s’han hagut de fregar els ulls (30-12). L’equip només ha anotat dues cistelles en joc en deu minuts. El desencert s’ha anat encomanant d’una jugadora a l’altra i cap ha trobat el desllorigador contra un equip molt ben conduït per Ayuso, que contra zona ha trobat el camí per posar la màxima diferència (35-14).

El missatge al descans de Julbe, que deu haver estat contundent, ha fet que l’equip sortís del vestidor amb un canvi d’actitud absolut amb pressió a tota la pista, dos per uns constants en defensa i agressivitat en atac. Gardner i Drammeh han començat a veure cistella i l’equip s’ha posat a 12 (42-30). Quedava un món però la belga Geldof ha acabat fent el que ha volgut a la pintura (10 punts en el quart) i l’equip local s’ha plantat en el darrer quart amb vent a favor (51-44). Els minuts finals han estat un exercici d’impotència, tot i l’esforç de Burke, però també una lliçó d’humilitat. Això no s’atura i dijous torna l’Eurolliga amb un partit molt complicat a la pista de l’Schio italià.