ACB

Zsombor no té sostre

Bàsquet. ACB. L’hongarès Zsombor Maronka, amb contracte fins al 2025 a la Penya i un projecte NBA, ha sorprès per la seva eclosió i pel seu català perfecte

El primer dia que Zsombor Maronka (10/9/2002, Szeged, Hongria) es va posar la samarreta del Joventut va ser només aterrar a Badalona per disputar el Torneig Internacional Cadet del Sant Josep. Aquell dia, amb 13 anys, el van fer jugar de base. Arribava de la seva ciutat natal, on va fer el seus primers bots. Va treure el nas als Europeus B i sis anys després llueix a l’ACB. A l’estiu va fer un pas endavant a l’Sports Academy at The Star de Dallas, fent entrenaments personals i dissabte contra el Manresa va fer eclosió: 12 punts i 1 tap.

Va començar a estudiar al Badalonès, l’escola que acull els joves del planter per on han passat Rudy, Ricky, els germans Tomàs, Dimitrijevic o Abalde. Va representar el centre educatiu en la Copa Colegial. Va compartir escola amb Roger Martí, fill del director tècnic de la Penya, amb qui jugava al Joventut. I tot això el va ajudar a integrar-se i a aprendre el català perfecte com el que tenien Dimtrijevic o López-Arostegui. El curs passat va acabar el batxillerat en línia en un centre educatiu d’Hongria i té superada la selectivitat. Comparteix pis amb Kraag, Adrià Domènech i Malik Allen a prop del Palau Olímpic.

La Penya el té lligat fins al 2025. Zsombor va demostrar l’any passat el que és ser fidel. Després de créixer amb una agència de representació va estar a punt de canviar pels cants de sirena al seu entorn, però es va plantar prioritzant seguir amb qui havia apostat per ell. És el que vol fer amb la Penya: “Era el meu somni, debutar amb el Joventut”, diu tímidament la perla verd-i-negra. El director del bàsquet base, David Jimeno, qui l’ha dirigit tant en cadet com en el júnior, recorda la seva evolució: “El seu procés ha estat complicat perquè ha tingut un creixement gran amb moments que l’hem hagut de frenar en els entrenaments perquè les seves tíbies li han mostrat problemes; sent la Penya com a casa seva, entén la idiosincràsia del club i és supereducat.” Jimeno reitera que és un jugador diferent: “No hi ha jugadors de 2,08 metres amb les seves qualitats físiques, però ha de seguir treballant.” El verd-i-negre, a qui els seus pares visiten sovint, va debutar el curs passat a Guipúscoa, on va jugar 5 minuts i va fer 4 punts amb 18 anys acabats de fer.

JA DEMANA PAS

Tot i que el seu lloc és al Prat (LEB Or), ja truca a la porta del primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)