Eurolliga

L’NBA entre cella i cella

Sasha Vezenkov juga avui al Palau (21 h) consolidat com l’estrella de l’Olympiacòs després de l’adeu de Spanoulis i d’allargar dos anys més el contracte amb clàusula de sortida NBA

Sasha Vezenkov (6/8/1995, Nicòsia-Xipre) tornarà avui al Palau Blaugrana (21 h), on no va aconseguir el seu objectiu de triomfar amb el Barça durant els tres anys que va ser en el club (2015/18). El jugador, de pares búlgars però criat a les comunitats gregues de Xipre i Grècia, va créixer en l’Apoel de Nicòsia. Però el 2009 va marxar a Grècia per jugar en l’Aris, on es va entrenar allà on Nikos Gallis va ser una llegenda. Va ser llavors quan va fer el primer intent de marxar a jugar als Estats Units. Però tot i que tenia un acord amb la Universitat de Xavier, al final es va fer enrere, va aparcar l’aposta universitària i va decidir continuar a Grècia el seu creixement. Allà va eclosionar i va aterrar en el Barça, ja fa sis temporades, després de ser un dels joves amb més projecció i de ser la gran sensació de la lliga grega. Però Vezenkov mai va aconseguir convertir-se en un referent i, fins i tot, en el seu darrer any, amb Sito Alonso a la banqueta, el club li va donar permís per anar a jugar amb la selecció de Bulgària les finestres FIBA tot i tenir partit d’Eurolliga perquè portava set partits totalment inèdit i ignorat en el Barça. Va fer les maletes just un any després de ser draftejat a l’NBA amb el número 57 pels Nets. Però va quedar en una anècdota. Després els Cavs van aconseguir els seus drets en un intercanvi dins l’operació de James Harden cap a Brooklyn. El que podria ser un somni frustrat continua sent, als seus només 26 anys, un objectiu: jugar en l’NBA. Vezenkov acaba d’ampliar dos anys més el contracte que finalitzava el pròxim 30 de juny del 2022 i serà jugador de l’Olympiacòs fins al 2024. Sempre que no acabi de triomfar i tingui l’opció de creuar l’Atlàntic per jugar als Estats Units. Vezenkov ha posat una clàusula de sortida tant al final del curs 2022 com al final del 2023.

900
mil
euros per curs cobrarà Vezenkov els pròxims tres anys a les files de l’Olympiacòs, després d’ampliar el seu contracte.
11,5
punts
va fer de mitjana Vezenkov en la seva última Eurolliga i va ser el millor del seu equip. A més, va atrapar 4,5 rebots. Va superar els 7,1 punts del curs anterior.
164
partits
va defensar la samarreta del Barça entre l’ACB (99) i l’Eurolliga (65). En el Barça va fer una mitjana de 3,5 punts per partit i en l’ACB, 6,4.
57
número
del ‘draft’ a l’NBA que va tenir Vezenkov escollit pels Nets. Ara els drets els tenen els Cavs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)