Lliga femenina

L’Spar fa un partidàs i tomba l’Schio en una exhibició de joc col·lectiu (68-76)

L’equip de Julbe oblida els mals moments d’aquesta temporada i liderat per Burke, Drammeh i Gardner dona un cop sobre la taula a l’Eurolliga

L’Spar Girona ha completat un dels seus millors partits de la seva història recent a l’Eurolliga amb una victòria incontestable a la pista de l’Schio (68-76), equip que no havia perdut aquesta temporada ni a Itàlia ni a Europa. Amb Laia Palau ja més recuperada el trident format per Burke (19 punts), Drammeh (13) i Gardner (15 i 7 assistències) ha estat demolidor per a les defensores italianes. Les temibles Gruda i Laksa han estat ben defensades i totes les jugadores de l’equip gironí han sumat en els minuts en què han estat en pista. L’Uni venia d’una derrota molt dura a la pista del Promete i arribava a Itàlia amb un balanç de dues victòries i cinc derrotes.

Des de la sortida s’ha comprovat que l’Spar era un equip molt diferent del de les últimes setmanes. La bona defensa i les sensacions positives que ha transmès l’equip s’ha traduït ràpidament en encert en un atac liderat pel cervell més privilegiat del bàsquet europeu, Laia Palau, que ha trobat tota l’estona les millors passades a Gardner, Reisingerová, Burke i Drammeh perquè s’hagin pogut lluir. Un triple de la sueca ha posat sobre avís l’Schio (2-12), que s’ha encomanat al talent exuberant de Laksa (9 punts al primer quart) per evitar mals majors. Les italianes han acabat reaccionant gràcies als seus tirs exteriors, però a la pintura Gruda ha estat sobrepassada i l’entrada de Labuckiene ha donat encara més força a l’equip deJulbe, que ha acabat el quart amb 11 rebots per 5 de les locals (20-24).

La defensa gironina, combinant la pressió alta amb la zona, ha continuat essent un malson per a les italianes en el segon quart. L’Uni ha patit més per córrer i anotar però l’aparició de Laia Flores ha estat màgica. Un triple a tauler en el darrer segon de la possessió i dues cistelles marca de la casa han tornat a posar pressió a les locals (28-37), que en aquests minuts tampoc han trobat Laksa, més ben defensada. Un contraatac acabat amb sang freda per Júlia Soler ha deixat clar (30-41) que almenys en el primer temps Julbe havia guanyat cl«la partida a George Dikeoulakos, tota una institució del bàsquet grec i europeu.

En la represa l’Spar s’ha carregat ràpidament amb faltes i ha aparegut finalment Gruda, que amb el seu esforç ha acostat l’equip en un moment clau (42-47). Dikeoulakos ha apostat per una defensa zonal però l’aparició de Burke ha trastocat tots els plans de les italianes. La nord-americana, amb nou punts gairebé seguits, s’ha posat el partit a la butxaca. Drammeh ha continuat el festival amb un triple inversemblant (44-60).

El darrer intent de reacció de les locals l’han tornat a frenar en sec Drammeh, excelsa en el tir, i Burke, completant un altre contraatac (52-67) davant la desesperació de les jugadores locals, que en els minuts finals han tret el seu amor propi per retallar la diferència pensant ja amb el basket average.