ACB

El Baxi Manresa ofereix la seva millor versió contra l’Unicaja (85-74)

Ha arribat a dominar per 21 punts (63-42), però en el tram final l’aparició de Dani Pérez, amb dos triples, ha estat determinant per frenar la remuntada del conjunt malagueny (75-71)

El Baxi Manresa ha segellat la tercera victòria en la lliga ACB contra l’Unicaja de Màlaga (85-74) en un partit que ha arribat a dominar per 21 punts, però que en el tram final se li ha complicat. L’aparició de Dani Pérez, amb dos triples consecutius quan el conjunt andalús s’havia apropat a només 4 punts (75-71), ha estat determinant perquè el triomf, amb tot mereixement, es quedés al Nou Congost.

El millor joc col·lectiu i l’encert de Dani Pérez i Chima Moneke han obert la primera escletxa en el resultat (15-9). L’Unicaja ha reaccionat (15-14), però el treball defensiu i la inspiració de Sylvain Francisco han tancat el primer quart amb un parcial favorable als bagencs (25-18). L’equip de Pedro Martínez ha allargat l’estrebada en el segon quart i ha ampliat la renda fins al 31-18. L’Unicaja ha agafant aire amb l’aparició de Michael Eric, poderós a la pintura amb la consecució de 8 punts consecutius (33-26). El partit ha entrat en una fase d’intercanvi de cops, però els locals es mostraven més còmodes sobre la pista. Han sabut aprofitar les facilitats defensives del rival i amb la bona connexió entre Pérez i Yankuba Sima (11 punts al primer temps) han tancat el primer acte amb molt bones sensacions (48-36).

Després de la represa, el partit ha continuat amb el mateix guió. Sense Jaime Fernández en pista, l’equip malagueny tenia molts problemes per veure cistella i el Baxi Manresa ho ha aprofitat per escapar-se per sobre dels 20 punts (63-42). La tornada de l’escorta madrileny ha resultat providencial perquè l’Unicaja ha respost amb un parcial de 0-7 que deixava el partit obert (64-51) encara amb 10 minuts de joc. El conjunt andalús, amb un Cole en estat de gràcia, ha continuat la remuntada i s’ha col·locat a només 4 punts (75-71) a 3:10 pel final. En el moment decisiu del partit ha aparegut Dani Pérez, que amb dos triples consecutius ha estroncat la reacció del rival i ha deixat la victòria encarrilada (81-71).