LEB Or

La dimensió és coneguda

Bàsquet. Una impressionant apagada ofensiva del Girona en la segona meitat a la pista del Castelló, amb deu minuts sense encistellar en joc, acaba amb la primera derrota en la lliga

Castelló 72 Girona 67

TAU CASTELLÓ:Rozitis (12), Alvarado (6), Hernández, Hermanson (4), Stutz (11) –cinc inicial–; Faner (8), Bilbao (12), Sabaté (5), Edwards (8) i Hook (6). 19/42 de 2, 5/17 triples (2 Alvarado i 1 Hermanson, Sabaté i Hook), 19/24 tirs lliures, 29 rebots (6 Stutz), 19 assistències (6 Sabaté) i 84 de valoració (19 Stutz).BÀSQUET GIRONA:Vila (3), Vecvagars (5), Franch (14), Schaftenaar (12), Sorolla (2) –cinc inicial–; Sàbat (15), Stürup (5), Cosialls (2), Sevillano i Delgado (9). 15/35 de 2, 7/28 triples (4 Sàbat i 1 Vila, Franch i Schaftenaar), 16/19 tirs lliures, 35 rebots (10 Delgado), 6 assistències (3 Cosialls) i 51 de valoració (20 Delgado).PARCIALS:20-17, 16-25 (36-42), 15-8 (51-50) i 21-17 (72-67)

El 42-45 d’Olaf Schaftenaar a 8:14 per acabar el tercer quart (42-45) és l’inici i el 53-52 d’Albert Sàbat a 8:02 per acabar el quart, el final. Són, aquests deu minuts, el temps que va passar el Girona sense poder fer cap cistella en joc ahir al migdia a Castelló. Una apagada que l’equip ja ha viscut en primera persona al llarg de la pretemporada i que explica la primera derrota dels vermells en la lliga, a la pista d’un dels candidats a lluitar per l’ascens i havent ofert una molt bona imatge fins llavors.

“Teníem el partit controlat i amb l’encert de tres ens n’hem anat en el marcador”, sintetitza Carles Marco, que no va poder comptar amb Karamo Jawara, sobre una primera meitat marcada pel 4/4 en triples d’Albert Sàbat enel primer quart. Els tres primers, seguits (24-28), servien per posar l’equip a davant després d’un primer quart amb encert a les dues cistelles (20-17) en què el Girona ja havia mostrat discontinuïtat: 9-13 a 4:39 i el triple de Vila (16-17) fins al final del parcial.

L’expulsió d’Alvarado per la segona tècnica del base titular del Castelló, després del segon triple de Schaftenaar, feia entrar el partit en una dimensió en què els vermells, amb els interiors carregant-se de faltes i els exteriors sense capacitat de córrer –ni anotar en joc–, es veien superats amb les aportacions de Franch (64-62 i 68-67) i Delgado (6 punts del portuguès en el darrer quart) com a argument. “Sabem que si fem les coses millor podrem competir en pistes com aquesta i guanyar-hi”, diu Marco.