ACB

El Baxi Manresa topa amb un Fuenlabrada molt efectiu (90-82)

L’equip bagenc ha anat gairebé sempre a remolc del conjunt madrileny, que a la primera meitat ha anotat 12 de 24 triples

El Baxi Manresa ha encaixat la quarta derrota de la lliga ACB contra el Fuenlabrada (90-82), que ha tingut una jornada especialment inspirada de cara a cistella. L’equip de Pedro Martinez, que afrontava el partit número 250 a la banqueta bagenca, ha anat gairebé sempre a remolc del seu rival, molt efectiu en els triples a la primera meitat (12 de 24) i amb un joc més variat a la segona.

La posada en escena de l’equip madrileny ha estat fulgurant. Kwan Cheatman, amb tres triples i 11 punts consecutius, ha vist cistella amb molta claredat (11-7). El conjunt bagenc, amb accions de Chima Moneke i un omnipresent Joe Thomasson, ha respost a aquest primer cop (17-17). Pel Fuenlabrada, Sean Armand també s’ha sumat a la festa i amb tres triples més ha segellat el primer quart amb un parcial de 27-19. En el segon quart ha continuat el ritme de joc trepidant per part de tots dos equips. El conjunt local veia la cistella més gran que mai i amb un percentatge altíssim en els triples (12 de 24) ha aconseguit una màxima diferència d’onze punts (44-33). Pedro Martínez s’ha vist obligat a demanar temps mort. El seu equip ha ressorgit i amb un parcial de 3-12, amb dos triples de Luke Maye, ha ajustat el resultat fins al 47-45 al descans. Tot quedava obert amb vista a la segona meitat.

Després de la represa, el partit ha entrat en un nou escenari, amb diferents alternatives. El Manresa ha colpejat primer i ha pres per primer cop la iniciativa (49-54). La resposta dels locals, però, ha estat immediata i ha capgirat la situació amb un contundent parcial de 11-0 (60-54). El guió s’ha repetit (61-61), però el Fuenlabrada liderat per l’encert de Sean Armand i Kyle Alexander en la pintura ha acabat més endollat i ha tancat el tercer quart amb 7 punts de renda (72-65). El Manresa no havia dit la seva última paraula (72-70). La reacció, però, no ha tingut continuïtat i el Fuenlabrada, impulsat per la seva afició, ha tornat a evidenciar el seu poder ofensiu i amb una altra estrebada s’ha escapat per un inquietant 85-70 en menys de 5 minuts de partit. El conjunt de Josep Maria Raventós, amb Obi Emegano com a màxim anotador (23), ha sabut resistir els últims intents de remuntada bagenca i ha acabat segellant la seva segona victòria a la lliga.