Eurolliga

Un as a la màniga

Eurolliga. Mirotic, que estava fent un dels seus pitjors partits, tomba el Fenerbahçe en l’últim moment amb una cistella de crac que permet al Barça mantenir el lideratge i la imbatibilitat

Fenerbahçe 74 Barça 76

FENERBAHÇE:Henry (3), Pierre (7), Guduric (17), Vesely (24), Booker (8) –cinc inicial–, Birsen, Hazer (5), Shayok (2), De Colo (4), Polonara (4) i Duveriouglu. 21/35 de 2. 6/20 triples (3 Guduric, 2 Pierre, 1 Henry). 14/19 tirs lliures. 25 rebots (8 Vesely). 21 assistències (6 Henry). 79 valoració (29 Vesely).BARÇA:Sanli, Higgins (18), Kuric (5), Mirotic (8), Calathes (11) –cinc inicial–, Davies (16), Martínez, Hayes (6), Laprovittola (4) i Jokubaitis. 19/31 de 2. 5/21 triples (2 Higgins, 1 Calathes, 1 Kuric, 1 Davies). 23/27 tirs lliures. 36 rebots (8 Smits). 16 assistències (7 Calathes). 95 valoració (20 Davies).PARCIALS:20-15, 9-20, 19-14, 26-27.

La propera (28-10-21)

Alba Berlín-Bayern; Olympiacòs-Fenerbahçe; Maccabi -Barça; AX Milà-Estrella Roja; Unics Kazan-R. Madrid; Zenit-Baskonia; AS Mònaco-CSKA; Anadolu Efes-Zalgiris; Panathinaikòs-Asvel

Una cistella de Mirotic en l’últim moment va permetre al Barça sobreviure a Istanbul (74-76) en un altre final igualat i mantenir la imbatibilitat i el lideratge en l’Eurolliga. En un partit d’una intensitat defensiva formidable, el Fenerbahçe va estar a punt de forçar la pròrroga a sis segons del final amb una esmaixada de Booker, però es va quedar amb la mel als llavis en l’acció final. Saras va dibuixar l’última jugada per a un tir de Kuric, però la pilota va acabar finalment a mans de Mirotic, que tenia un dia negre en el tir (0 de 6 triples). El montenegrí va fer ballar Booker i estirant el braç va trobar el tauler per anotar. Higgins (18 punts), Davies (16)i Calathes (11 i 7 assistències) van ser els jugadors més determinants. Vesely (24 punts) va ser un malson en molts minuts del partit. L’equip suma tretze victòries seguides entre l’ACB i Europa.

L’aposta de Sanli, l’enemic públic número 1 de l’afició del Fenerbahçe, per defensar Vesely va ser un petit desastre en el primer quart. El txec va anotar sense oposició els seus primers cinc tirs (10-2) abans que Saras decidís enviar el center a la banqueta. La diferència es va enfilar als 10 després d’una cistella de Guduric. El Barça, en atac, també es va ofuscar sense trobar espai en el tir exterior i amb el mateix Sanli barallant-se contra la seva pròpia ombra. Va caldre, doncs, nedar contra corrent i esperar temps millors. L’equip, això sí, va tancar la defensa i el rebot i en atac Higgins i Kuric van trobar les primeres escletxes (20-15).

En el segon quart, el Barça va apujar encara més el seu nivell defensiu obligant els de Djordjevic, negats en els triples (1 de 10), a un esforç suprem per anotar cada cistella. El retorn de Calathes va coincidir amb els millors minuts del Barça, que, tot i patir encara per frenar Vesely, va corregir molts dels errors dels primers minuts. En atac l’equip, a més, va trobar espais per a Kuric i Davies. Hayes, en una acció brillant, va posar la màxima diferència(29-35) en aquesta miniexhibició defensiva de l’equip.

No entra res

El desencert va acabar passant factura als de Saras en un tercer quart en què l’equip va fallar constantment des de la línia de tres, fins i tot en posicions clares. Mirotic era el que ho veia més negre. Smits, tant de 5 com de 4, es va agegantar en la lluita pel rebot en uns minuts en què la defensa dels dos equips va anar al límit i el partit va embogir per moments. Els turcs, tot i que la defensa del Barça va continuar desgastant-se de valent, va acabar capgirant el resultat amb tirs lliures de Vesely (48-47).

El duel es va encaminar inexorablement cap a un final igualat. Va aparèixer, qui si no, el Higgins de les millors ocasions, amb dos triples seguits (55-61), però la resposta de Guduric va ser encara més letal, un triple i un tres més un (62-61). Després d’un intercanvi de cops a cada cistella, quatre tirs lliures de Hayes i Mirotic (69-74) a 1:04 del final semblaven decantar el partit, però els turcs no van cedir i amb bones accions de Vesely i una esmaixada espectacular de Booker van igualar el partit abans de l’aparició memorable de Mirotic.

En atac no m’estava sortint res i en l’última jornada he tingut la sort de rebre bé i anotar