ACB

El València defensa a mort i anota amb facilitat i esguerra la festa del Barça

El Barça no ha pogut frenar la inspiració d’un València de rotació limitada per les baixes però amb un gran esperit defensiu, ha perdut el primer partit del curs en l’ACB (79-87) i s’ha quedat sense superar el seu millor inici en la competició després d’haver igualat les nou victòries del curs 1988/1989. L’equip blaugrana, que no ha pogut comptar amb Cory Higgins, ha estat tou al darrera, sobretot en els dos darrers quarts, en els quals ha encaixat 52 punts. Saras Jasikevicius ha acusat els seus jugadors de “falta de professionalitat”.

El València, que ha afrontat el partit engrescat per la remuntada europea contra la Virtus de Sergio Scariolo en l’Eurocup i molt condicionat per les baixes de Claver, Tobey, Dimitrijevic, Hermannsson i Labeyrie, ha sortit amb ganes de gresca, amb molta energia, més que no pas el Barça. Pradilla ha avançat els visitants (0-5), però tres bones accions defensives i 7 punts seguits de Mirotic –10 punts en el primer quart amb 2/3 en triples i 2/2 en tirs de dos–han capgirat el resultat (9-6). L’ímpetu dels de Peñarroya, infal·libles en el triple (3/3) i solvents al darrera, els ha permès marxar de cinc (12-17). El Barça ha reaccionat a partir de la defensa, i amb un triple de Kuric, dues cistelles de Davis al pal baix i una penetració de Jokubaitis ha tancat el parcial amb avantatge (21-19).

Saras ha aturat el partit tot just arrencar el segon quart. Dues cistelles fàcils a la pintura de Dubljevic i Rivero (21-23) no han agradat gens ni mica el tècnic. Hayes, menys corpulent, no podia frenar el cubà Rivero (25-27). Oriola ha entrat per apagar el foc interior. Mirotic s’ha emparellat amb Dubljevic, un duel entre els dos jugadors més valorats de l’ACB. També ha destacat l’exjugador de la Penya López-Arostegui, que ha fet 9 punts en els dos primers quarts i ha estat el jugador més valorat del València (13) en el període. Pel Barça, com sempre, era Mirotic (15). Encara bo que el Barça ha encadenat set punts de tirs lliures –1 per una tècnic, la segona del quart, al tècnic visitant Joan Peñarroya– i ha pogut arribar a la mitja part amb un marge de 3 punts (38-35).

En un inici esperançador, s’ha desempallegat una mica del rival amb un 54-47, la màxima diferència. Els triples de Laprovittola, Calathes i Sanli han neutralitzat el triple de Puerto i les accions de Dubljevic. L’alegria s’ha esvaït de seguida amb 5 punts seguits de López-Arostegui (54-54). Sant tornem-hi. Prepelic, des de casa seva, ha clavat un triple estratosfèric (54-57) segellant un 0-10.El valència ha adquirit un +4 (56-60) amb un triple de Puerto. Calathes ha replicat amb un altre triple (59-60) i el quart s’ha acabat amb un incert (63-63), amb dos triples finals. Un de Kuric net i un altre del visitant Van Rossom afortunat perquè la pilota ha picat al tauler.

El problema s’ha anat fent més gran (63-68). Badades defensives i temps de Saras. Cap notícia de la suposada falta de benzina valenciana. Ben al contrari. Dos triples de Dubljevic han incendiat el partit (65-76). Saras ha tornat a aturar el duel a 6:14 del final. El parcial ha estat finalment de 2-14 (65-77) i ha pesat com una llosa. L’intercanvi de cistelles, amb Rivero fent molt mal sota el cèrcol, no ha incomodat els visitants. Fins que Mirotic ha clavat un triple a 1:50 (77-83). Els errors des de 6,75 metres de Laprovittola i Kuric, però, han estat el punt i final de l’intent de reacció a la desesperada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)