Eurocopa

Zagars s’afegeix a la festa

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut se situa líder després d’atropellar el MoraBanc en el retorn després de cinc mesos de baixa del letó, que fa un partidàs al costat de Feliz, els dos bases

Joventut 90 MoraBanc 80

JOVENTUT:Feliz (8), Ventura (6), Para (14), Willis (9), Tomic (18) -cinc-, Busquets (4), Ribas (6), Brodziansky (7), Zagars (12), Birgander (6) i Maronka. 25/38 de 2. 7/24 triples. 19/21 lliures. 25 rebots i 113 de valoració (30 Tomic).MORABANC:McIntyre (22), Paulí (/), Noua (6), Jelinek (8), Arteaga (6) -cinc-, Olumuyiwa (2), Llovet (4), Hannah (6), Nakic (6), Diagné (4) i Morgan (9). 25/48 de 2. 8/18 triples i 74 val..PARCIALS:23-20, 30-16 (53-36); 25-21 (78-57) i 12-23 (90-80).

El Joventut ja és líder del seu grup a Europa després de fer una exhibició contra un MoraBanc Andorra que arribava amb màxima confiança després de guanyar el Partizan i de remuntar 17 punts contra el Múrcia, però que va topar amb un rival que li va passar per sobre amb una superioritat insultant, i sempre amb els de Carles Duran amb una o dues marxes més que els andorrans. La Penya va superar amb nota alta el primer partit sense cap dels seus dos bases titulars, Vives i Bassas, amb bons minuts de Feliz i, sobretot, felicitat absoluta pel retorn cinc mesos després de Zagars, que va fer 12 punts amb accions de molt talent. Ribas, Parra i Tomic, de nou, excel·lents.

El primer quart va ser igualat, amb un MoraBanc encertat, però en el segon període la Penya va viure els seus millors minuts, amb intensitat al darrere i jugant col·lectivament en atac per endossar un parcial de 30-16 en 10 minuts de fantasia. En el descans el partit estava sentenciat (53-36).

En el tercer període s’esperava una reacció andorrana que no va arribar, perquè la Penya va estar molt sòlida. Jelinek va ser expulsat amb dues tècniques mentre el Palau vibrava amb el joc d’un Joventut de 10.