Lliga femenina

Molt ben tornades

Bàsquet. L’Spar Girona torna amb les piles carregades quinze dies després del seu últim partit i, sense oposició del rival, fa un partit a imatge i semblança del que proposa Alfred Julbe

La Laguna 59 Spar Girona 98

LA LAGUNA TENERIFE:Rosset, Pina (17), Walker (14), Bailey (11), Ocete (4) –cinc inicial–; Raksanyi (13) i Olano. 14/39 de 2, 5/13 triples (3 Pina i 1 Walker i Raksanyi), 16/18tirs lliures, 26 rebots (6 Walker), 7 assistències i 40 de valoració (21 Pina).SPAR GIRONA:Drammeh (7), Palau (1), Burke (18), Gardner (16), Reisingerová (21) –cinc inicial–; Eldebrink (8), Flores (5), López (5), Soler (6) i Labuckiene (11). 27/48 de 2, 9/25 triples (2 Burke, Eldebrink i Soler i 1 Drammeh, Gardner i Reisingerová), 17/21 tirs lliures, 32 rebots (7 Flores), 22 assistències (7 Flores) i 122 de valoració (23 Burke).PARCALS:9-32, 14-24 (23-56), 19-25 (42-81) i 17-17 (59-98)

Els quinze dies que hi ha entre la derrota a Fontajau en l’Eurolliga contra el Galatasaray –amb l’Uni veient-les quadrades– i el contundent triomf d’ahir a Tenerife, amb la segona màxima anotació del club en la lliga, només superada pel rècord de 107 a Zamora al març, posen de manifest fins a quin punt s’imposava un parèntesi que posés fi a la mala dinàmica que estava engolint l’Spar Girona, exhaust des d’una pretemporada en què perdia un llençol a cada bugada en forma de lesió fins a la segona derrota a casa en competició continental, dies després de vorejar el desastre a Fontajau contra el Gran Canària (64-60).

El partit d’ahir, el primer d’una sèrie de dos per setmana que es mantindrà fins al febrer, en la segona finestra FIBA, es pot considerar de facto de preparació, vistes les baixes del conjunt morat, que continua sense haver pogut disposar de la MVP de la lliga el curs passat, Atonye Nyingifa, i tenia les dues interiors –Montenegro i Tikvic– també lesionades. És clar que la posada en escena va ser brutal (0-15), amb l’equip veient cèrcol (3 triples en el primer quart) i amb continuïtat per arribar a la trentena de marge a l’inici del segon quart (9-39, Eldebrink de 6,75 m). L’equip es reconeix en el que proposa Alfred Julbe, pressionant al darrere i anant per feina al davant. Que duri.

Molt fàcil

El triple de Drammeh en transició feia demanar temps mort al tècnic canari a 6:51 per acabar el primer quart (0-13), després d’una primera declaració d’intencions (0-7, Burke de 6,75 m en 1:07).

El segon triple d’Eldebrink a 8:16 per a la mitja part i les pèrdues locals tancaven el partit (9-39), amb Gardner superant el mig centenar amb addicional (15-52) a 3:42 per al descans. La nord-americana amb triple i suspensió (23-61) i Burke de sota i de tres (31-66) mantenien el to, i Júlia Soler s’hi afegia en l’últim quart (42-84 i 48-89), amb l’Uni assajant la 1-3-1 després de pressió, pel que pugui venir.

Amb el rival amb baixes, la qüestió era estar concentrades i amb ganes, que ens servís. També acabar els partits amb bones sensacions
En defensa solem estar bé i hem fet un partit complet, també en l’atac i el contraatac, i en el tir exterior

Guardó per a Onyenwere, i Davis, cap a Istanbul

Michaela Onyenwere ja té el premi de rookie de l’any a la WNBA, un guardó que va rebre de mans de la comissionada de la WNBA Cathy Engelbert. L’alera pivot de l’Spar Girona, que arribarà a Fontajau l’1 de desembre amb l’alta mèdica de la seva lesió a la mà esquerra sota el braç, compta també amb una línia de sabatilles esportives personalitzades. També hores abans del partit, quan en quedaven poques per al salt inicial, el Galatasaray feia oficial el fitxatge de Kaela Davis (1,88 m, 1995), fins ahir jugadora del conjunt canari. Acreditava 9 punts, 5 rebots i 5 de valoració en quasi 30 minuts per partit, els 7 que havia disputat en la lliga (12, 3 i 4 en la supercopa) però 25,5, 7 i 25 en l’Eurocopa. L’Uni (2-3 a l’Eurolliga), que va perdre contra l’equip d’Istanbul (3-2) en el darrer partit que havia disputat (55-69), s’hi enfrontarà el 19 de gener en el penúltim desplaçament de l’equip a Europa en la fase de grups, abans de tancar-la a Fontajau amb el Landes –el visita la setmana que ve– i jugar a Gdynia contra el que ara és el cuer (1-4).