Lliga femenina

L’Spar Girona fa tocar de peus a terra l’Avenida (69-77)

L’Spar Girona ha superat l’Avenida a Würzburg en un gran partit de les gironines, superiors a un equip que venia de guanyar per pallissa els seus darrers partits. El 0-15 al tercer quart (50-62 Gardner) ha donat la iniciativa a l’Uni, que en tota la primera meitat no s’havia posat per davant i que a 2:32 guanyava de deu (62-72).

Estira i arronsa

Katie Lou i Karlie Samuelson posaven les locals per davant amb un triple cadascuna (6-0) i serien Reisingerová i sobretot Gradner amb u contra u molt vertical fins a sota o en suspensió les que aguantarien l’embranzida blava. La quarta cistella de la nord-americana, que defensava Copper –0 punts, com Burke–, i el seu propi rebot en l’addicional permetia Eldebrink anotar en suspensió (16-16). L’aparició de Fassoula (4 punts) i Leo Rodríguez (triple) amb la rotació gironina ja completada feien que el 9-2 (20-18 Drammeh) deixés la màxima loal al final del primer quart (25-18).

Íñiguez ha hagut de demanar temps a 8:33 pel descans, pels 4 punts de Drammeh, assistida al tall per Gardner i al contraatac després de recuperació de Flores (25-22). Copper s’ha estrenat a 6:31 pel descans (28-24, 2+1) i ha repetit en un eslàlom de camp a camp (31-24) abans que Frida Eldebrink fes el primer triple groc al quart intent (31-27). La MVP de final de la WNBA ha fet el seu novè punt de 6,75 m (34-30) i després ha fet la tercera falta, pressionant, perfectament compensada amb la falta d’atac de Drammeh a Domínguez sense pilota.

Eldebrink després del temps mort de Julbe empatava a 34 de suspensió i Gardner –10 punts i 19 de valoració al descans– de tir lliure a 36 en la falta de Vilaró en què la barcelonina es retirava adolorida pel cop a 1:03.

La primera

Reisingerová a la primera possessió de la segona meitat donava el primer avantatge a l’Spar Girona (36-38) i el primer triple de Burke (39-43) era la resposta al segon de Katie lou (39-40). Gardner davant Karlie enfilava la màxima gironina (39-45), que s’esfumava a mans de Katie Lou i Copper (45-45) en l’inici d’un 8-0 que tallava Gardner cap a dins (47-47).

L’efecte L

Labuckiene amb 5 punts seguits tornava a posar l’Uni per davant (50-52) i Laia Flores de tres tornava a obligar Íñiguez a parar-ho (50-55) a 2:03. Labuckiene estava fina: tap a Lo i 2+1 assistida per Flores (50-58). La mataronina feia que s’arribés a la barrera psicològica (50-60) en una suspensió que suposava el 0-13, 0-15 amb Gardner trencant la cintura a Lo (50-62).

Copper era l’argument blau al darrer quart (55-64), amb l’Uni dominant el ritme canviant els bloqueigs al darrera i corrent (53-64 Drammeh). Palau s’ha estrenat en suspensió després d’un espectacular tap de Gardner a Katie Lou Samuelson (57-66) a més de 7 minuts. Karlie Samuelson en transició de tres esperonava Würzburg (62-67).

Per davant

Reisingerová d’ofensiu feia que l’Spar Girona entrés als últims cinc minuts 7 amunt (62-69) i de 6,75m a quatre feia el quart triple gironí (62-72). La txeca ha comès la quarta a 2:32 i Burke després de temps d’Íñiguez li prenia la pilota a Domínguez (62-74 de 4,6 m). Flores també de tir lliure a 1:36 feia el 64-75 i Cazorla també feia 1/2. Hof d’ofensiu ha fet el 67-75 i l’Avenida apostava per fer falta: 67-77 de Gardner a 50 segons per tancar el partit.