LEB Or

Sargatal, l’escollit per Marc Gasol

Bàsquet. L’entrenador interí del Girona té la confiança del club per continuar en el càrrec i canviar la dinàmica

Jordi Sargatal, l’entrenador interí del Bàsquet Girona, que va agafar l’equip després de la destitució de Carles Marco, és l’escollit pel club per dirigir l’equip en la nova etapa que comença ara amb Marc Gasol ja com a jugador referent. L’equip ha encadenat set derrotes seguides en la LEB Or. Ara bé, va donar una imatge diferent en el debut del tècnic gironí a Guipúscoa (85-81). Els jugadors van arribar a remuntar 16 punts i van dominar en la pròrroga (74-78), però va faltar sort en les últimes accions. Sargatal, un home de club, es va incorporar a principis de temporada al primer equip com a assistent al costat de Miquel Fuentes i Arnau Sacot. Aquests últims dies, ja amb Marc Gasol integrat en la dinàmica de la primera plantilla, ha estat l’encarregat de portar els entrenaments.

Abans de fer el salt al primer equip, Sargatal havia entrenat altres equips del club, per exemple el júnior. És llicenciat per la INEFC de Lleida i especialista en natació, a banda de bàsquet. També ha estat secretari de la Càtedra d’Esport i Educació Física del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona i professor a la Fundació Cor de Maria -Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols.

Sargatal serà el quart entrenador que tindrà el club des que té equips en el bàsquet FEB. El primer ho va ser Quim Costa, que posteriorment seria rellevat per Àlex Formento, que va completar dues temporades gairebé senceres en la LEB Plata. El primer curs en la LEB Or el va dirigir Carles Marco fins que la mala ratxa d’aquest inici de temporada el va apartar.

En el seu anunci i presentació com a jugador de l’equip, Marc Gasol ja va avançar que l’elecció de l’entrenador havia entrat en la fase final i que hi hauria novetats ben aviat. Certament no ha estat un procés senzill perquè la llista d’entrenadors que s’han ofert al club gironí ha estat llarga. Han sonat, a més, noms d’entrenadors consolidats fins i tot en l’ACB i d’altres joves promeses.

Gasol va assegurar divendres que, malgrat la seva posició de president, no intervindrà en les decisions que pugui prendre en el dia a dia un tècnic al qual coneix perfectament per la relació que mantenen des de la seva arribada a l’entitat ja fa unes temporades.

El primer partit de Jordi Sargatal, ja amb Marc Gasol a la pista, serà el que l’equip jugarà el 3 de desembre contra l’Osca, un duel on el president ja va anunciar que confiava en el suport de l’afició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)