Lliga femenina

Victòria de molt prestigi

Bàsquet. El Cadí la Seu fa un partit extraordinari i derrota el potent València, el segon. Les urgellenques juguen com un equip en defensa i en atac, totes anoten i ja sumen set triomfs

Cadí la Seu 64 València 60

CADÍ LA SEU:Lukacovicova (10), Pivec (6), Etxarri (10), Pela (6) i Strautmane (4) –cinc inicial–; Raventós (5), Brotons (2), Pujol (9), Mestres (2) i Tunstull (10). 23/45 de 2 punts. 3/13 triples (2 Peña i 1 Lukacovicova). 9/14 tirs lliures. 31 rebots (6 Strautmane i Peña). 14 assistències (4 Peña). Eliminada Etxarri. 66 de valoració (13 Pujol).VALÈNCIA:Allen (2), Casas (13), Romero (7), Gil (4) i Gulich (15) –cinc inicial–; Gómez, Segura, Salvadores (11), Davis (6) i Contell (2). 23/43 de 2 punts. 3/15 triples (2 Casas i 1 Romero). 5/8 tirs lliures. 21 rebots (6 Gulich). 17 assistències (5 Romero). Eliminada Allen. 65 de valoració (23 Gulich).PARCIALS:13-15, 20-16 (33-31), 14-16 (47-47) i 17-13 (64-60).

L’espectacular victòria del Cadí la Seu contra el València (64-60), el segon de la classificació, va arribar després d’un partit molt disputat i amb els dos equips lluitant pel triomf del primer a l’últim minuts. Les urgellenques van sumar una victòria de prestigi contra un rival molt potent i que aspira al títol, i es van assentar en la quarta posició de la lliga femenina amb un 7-3 força impressionant després de deu partits. El Cadí la Seu es va fer molt gran contra un València que havia guanyat els sis últims partits de lliga de manera consecutiva i va revolucionar una mica més la competició, que havia tingut la seva primera gran sorpresa de la jornada dissabte quan l’Spar Girona va conquerir Salamanca fent un dels millors partits de la temporada (69-77) contra el subcampió d’Europa, el Perfumerías Avenida, que fins llavors estava invicte en la lliga (9-0).

Des d’una bona defensa

El Cadí la Seu es va mostrar com un equip en tot moment, tant en les tasques defensives com en atac. Les deu jugadores que van tenir minuts van anotar punts, i cap d’elles va destacar en aquest apartat, amb tres arribant als deu punts. En defensa van saber tallar passades, recuperar pilotes, fer algun tap i agafar rebots, 23 dels quals defensius.

El conjunt urgellenc va començar el partit molt centrat i ràpidament va agafar avantatge, 9-4 en el minut quatre. El conjunt valencià va reaccionar amb un parcial de 0-8 (9-12) i ja es va poder veure des de l’inici que la lluita i el canvi de signe de l’enfrontament seria constant. El Cadí es va tornar a posar al davant, però es va arribar al final del primer quart amb un 13-15 per al València. El bon joc local va portar un parcial de 10-0 –amb 4 punts de Pujol i 4 de Tunstull–, en l’inici de la segona meitat i es va situar vuit punts per sobre (23-15). El conjunt valencià va demostrar que és un dels grans de la lliga i uns minuts més tard li va tornat el parcial amb un 0-9 i va tornar a manar (27-29). Amb un triple en l’últim segon de Lukacovicova es va arribar al descans amb avantatge del Cadí per 33-31.

La igualtat va presidir el tercer quart, i amb alternatives en el marcador es va arribar als últims deu minuts amb empat (47-47). El Cadí la Seu va lluitar i va plantar cara al València en tot moment i sempre va creure en la victòria. A dos minuts i mig del final perdia per 58-60 i va ser llavors quan va treure tot el seu potencial, tant en atac com en defensa, i amb un 6-0 de parcial es va situar amb el 64-60 i va aconseguir la victòria.

Gardner, de l’Spar Girona, és l’MVP de la jornada

L’MVP d’aquesta jornada va ser una de les grans revelacions de l’Spar Girona aquesta temporada, Rebekah Gardner, que va arribar als 35 punts de valoració en la victòria del seu equip a la pista del Perfumerías Avenida. Dissabte va fer 20 punts i va agafar 11 rebots en 28 minuts, i aquest és el seu primer MVP de la lliga. Va superar per molt poc Marian Alou Coulibaly, de l’IDK Euskotren, que va arribar als 34 en el partit contra el Bembribe, amb 24 punts i 11 rebots en 40 minuts.