ACB

JOEL PARRA

ALER DEL JOVENTUT I DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“Vull créixer junt amb la Penya”

Parra, renovat fins al 2025 al Joventut, subratlla que és a la selecció espanyola com a reconeixement pel que està fent a Badalona

Joel Parra (Badalona, 4/4/2000), que ahir va anotar 3 punts en 16 minuts en la victòria de la selecció espanyola contra Geòrgia (89-61) en el camí cap al mundial 2023, està sent una peça important per a Scariolo. El seu futur no té límits.

Acabeu de tancar la primera finestra FIBA. Amb quines sensacions ha acabat?
Hem treballat de valent i hem assolit els objectius que ens havíem fixat. De l’última concentració només hi ha hagut sis jugadors nous. Al final tot el que són jugades i sistemes ja els tenim apresos. Anar a la selecció és una experiència única i hem d’aprofitar poder jugar a nivell internacional.
Tot i que no hi van ni els jugadors que són a l’NBA ni els que hi ha a l’Eurolliga, el nivell d’Espanya continua sent alt?
És una porta que se’ns obre amb el nou format a les finestres FIBA. Per a molta gent que potser no hauria tingut mai la sort d’estar en aquesta roda de la selecció espanyola, és una oportunitat única. Per a mi és un premi a la meva feina i a la dels meus companys a la Penya, perquè segur que si l’equip no jugués a un bon nivell jo tampoc no ho faria i no seria aquí.
Comparteix posició amb Xabi López-Arostegui, company seu a la Penya i ara a la selecció espanyola.
El Xabi, però, ja és un dels veterans. No oblidem que va ser als Jocs Olímpics. Des que vaig pujar al primer equip de la Penya, ell sempre em va ajudar al màxim tot i compartir posició. Amb el Xabi portem cinc o sis anys junts, som amics i tot és molt fàcil al seu costat.
Ja el podem considerar un fix de la selecció espanyola durant les finestres FIBA o encara es pot considerar sorpresa?
Sempre és una sorpresa, perquè hi ha molt talent en el bàsquet espanyol. Sense les estrelles sempre hi ha alguna sorpresa. He estat fent una bona temporada i era conscient que tenia possibilitats.
Aquest any se li exigia que fes un salt endavant, però ja n’ha fet dos.
De moment estic molt content de com em va tot amb l’equip. La marxa del Xabi em va deixar l’espai per continuar creixent. Però la meva explosió no és fruit d’aquest any, sinó que està sent un procés meu amb el club. Al final de la temporada passada ja em veia preparat per al repte. Carles Duran em coneix perfectament, sap el que puc aportar, i tinc la seva confiança i el de l’equip. Jo sempre salto a la pista amb energia i ambició.
Pep Busquets és un altre dels que està aportant més del que s’esperava tan ràpid?
El Pep ha tingut un procés diferent del d’altres jugadors, perquè ja va anar cedit al Bàsquet Girona i ha anat molt bé, i està demostrant que pot ser a l’elit.
Del Joventut només hi ha vostè a la selecció, però n’hi podria haver més.
I tant! Bassas, Vives, Ribas o Ventura ja hi han estat i hi poden ser en qualsevol moment. Fins i tot diria que Pep Busquets hi pot tenir lloc. El més important és que la Penya és referència i clau des de sempre a la selecció espanyola. Ricky i Rudy són referents, però n’hi ha hagut moltíssims més, i això és fruit de la bona feina de la Penya.
A l’estiu va renovar pel Joventut fins al 2025 amb una clàusula de rescissió d’un milió d’euros...
El meu compromís amb la Penya és total i ho demostro amb fets. A Badalona m’ho han donat tot i és casa meva. Espero créixer aquí juntament amb el club i tornar a ser a l’elit sent jo una peça important.
La Penya aquesta setmana s’ha quedat amb menys de la meitat de la plantilla.
Individualment ens va bé per competir a un alt nivell i créixer. Crec que ens anirà bé, perquè tornaré amb energia per als partits clau en el repte que tenim de ser a la copa, i també els anirà bé a Bassas i Vives per recuperar-se i guanyar més entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)