LEB Or

Marc Gasol (19 punts i 16 rebots) enlluerna en el seu retorn a Fontajau

El president s’ha enfilat fins als 39 de valoració i ha liderat el Girona (a una àmplia victòria després de set derrotes seguides (89-47)

Marc Gasol ha tingut un retorn triomfal a Girona no només demostrant que la decisió de saltar a la pista des de la llotja l’ha fet plenament conscient de les seves possibilitats sinó convertint-se en un al·licient per als seus companys i per l’afició de la ciutat. Els seguidors que l’han vist, de fet, han estat uns privilegiats. La senyal de televisió ha saltat pels aires i ni Esport 3 ni laligadeportetv han pogut oferir les imatges fins a la segona part. El recital ha estat de traca: 19 punts, 16 rebots i 39 de valoració en només 21 minuts. El resultat, també (89-47).

L’equip ha trencat una ratxa de set derrotes seguides i veu el futur amb una altra cara. Fontajau ha aplegat més de tres mil seguidors, la millor entrada en un partit de bàsquet masculí des que ell mateix va jugar aquí el seu últim partit, el 18 de maig del 2013.

Tothom ha estat pendent de Marc. En defensa ha començat imperial en el rebot i en atac s’ha lluït amb una assistència a una mà perquè Vecvagars hagi clavat el seu primer triple (10-3). Just després ha rebut ha sota i no ha perdonat. Podria haver esmaixat, però ha preferit assegurar el tir a tauler en ple recital dels gironins. El temps mort de l’entrenador visitant no ha canviat el panorama ja que l’entrada d’Albert Sàbat (2 de 2 triples) ha trencat encara més el partit (24-9) contra uns jugadors visitants que les han vist quadrades.

Gasol ha continuant pescant rebots en el segon quart contra un rival desfet. Els de Sargatal han pogut córrer, bon escenari per Jawara, Sevillano, Vila i Delgado, que han continuat engrandint la diferència ja amb el president “reposant” a la banqueta. Ha tornat i només li ha faltat anotar algun tir més; ha provat de tres i no ha estat encertat, però en cap moment se l’ha vist inquiet. Cap dels pivots visitants li ha fet ombra a la pintura i la primera part ha acabat amb el partit sentenciat (41-21) i amb Marc valorant ja 18 en 12 minuts: 11 rebots i 6 punts.

La segona part ha començat, com qui no vol la cosa, amb cistella i triple de Marc. Se n’ha anat a la banqueta i els que han sortit ho han fet encara amb més voracitat, sobretot Sevillano, que amb vuit punts seguits s’ha posat la gent a la butxaca (62-28) mentre els jugadors de l’Osca no sabien com acabar amb aquesta tortura. La valoració del president ha continuat en alça (29): 13 punts i 13 rebots.

Amb pocs segons del darrer quart, nou rebot i 30 de valoració. Però això no ha estat tot. En la jugada següent dos més u i tot Fontajau cridant el seu nom (69-35). Se n’ha anat a 5:39 aplaudint des del parquet amb l’afició rendida després d’un altre dos més u. S’haurà de veure’l contra un rival de més pes però això d’avui ha estat un espectacle.