Lliga femenina

L’Spar Girona ensopega amb el Gernika a la pròrroga (62-63)

L’Spar Girona ha encaixat la tercera derrota a la lliga, la segona a casa, contra el Gernika a la pròrroga. El 18/54 de 2 i les 19 pilotes perdudes expliquen el desencert gironí en atac. Hi ha, també, el factor arbitratge, lamentable com ho demostra que a 4,7 segons de la pròrroga les visitants no estiguessin en bonus.

El pas canviat

Bjorklund en atac a 3:26 per acabar el primer quart feia la primera falta visitant (1-1), després que Julbe fos advertit per Mas –l’àrbitre principal– degut a les protestes del tècnic en les faltes no xiulades –ho eren– a Labuckiene i Flores, aquesta després de pispar-li la pilota a Buch i encarar cistella.

Els següents canvis han acabat amb Burke de tres –Iho López amb Labuckiene a dins– i triple en la primera que tocava (12-12). El segon de l’Uni perquè Gardner aprofitava que el bloqueig directe rival la deixava a l’inici (5-2). Fins llavors, Reisingerová es menjava Moore amb patates a la pintura (2-2 i 7-10 trencant un 0-8) i Higgs es mostrava infal·lible en la suspensió (6 punts, 3/4).

Dos triples de Bjorklund (20-23 i 22-28) i un de Rosó (24-31) donaven distància al Gernika, amb Gardner retallant-la dos cops de tres en tres (25-31 amb addicional i 28-31 de 6,75 m) i amb les basques marxant al vestidor per sobre perquè Ginzo no fallava d’ofensiu (17-12 rebots) i sí Reisingerová, després d’anar tot el parcial per sobre (16-18 porta enrere d’Arrojo a Burke). L’Uni no rutllava: 12 pèrdues i 9/25 de 2 –2/2 López, d’ofensiu (16-12) i en la continuació amb Palau (18-18).

Sense pólvora

Més defensa i Reisingerová (4 punts i una falta en atac guanyant la posició a Moore) eren els arguments després del descans de l’Uni, incapaç d’aturar Higgs (6) i capficant-se amb l’arbitratge (36-41). Sense encert, Julbe demanava temps un minut després de treure la txeca, el vuitè de Higgs al contraatac enfilava la màxima (36-44) i Labuckiene d’ofensiu (40-46) feia la següent cistella en joc del quart a l’últim minut abans que Gonzo deixés els vuit (40-48) perquè Flores fallaria dos tirs lliures a 3 segons.

Julbe s’ha endut la tècnica al primer atac gironí, després de falta a Burke –Bjorklund ha fallat el tir. La nord-americana de 4,6 m i al contraatac acostava l’Uni (44-50) i amb Palau i Reisingerová després de temps (7:52) i sense Higgs, la txeca contribuïa a la reacció (46-50 i rebot). La tècnica a Ariztimuño per flopping (47-50 Gardner) era una assistència desaprofitada en la possessió però la defensa estava a l’alçada i Burke encenia la flama a 5 minuts (49-50) i Drammeh de tres a 3:50 donava el primer avantatge gironí de la segona meitat amb el primer triple (52-50) i després d’ofensiu de Gardner a l’u per u de Reisingerová sobre Moore.

La sueca hi ha tornat (55-54) Bjorklund de tirs lliures i Higgs a l’ofensiu de Buch al contraatac i Higgs a la bahamenya a la línia de fons no fallava (55-56), com sí Burke abans i Palau després també de sota. Reisingerová (1/2) ha empatat a 56 a l’últim minut, en què el Gernika l’ha perdut i Palau de sota i Drammeh de tres han fallat. Les visitants tenien possessió a 12,5 després d’una lluita en defensa de l’Uni que els la donava i Higgs, ben defensada per Gardner, ha tingut el tir molt forçat pel triomf.

El desempat

La 2-3 i Roundtree i Ginzo d’ofensiu han permès les basques picar primer (56-60). Flores ha reaccionat a 3 per acabar (58-60) i Gardner ha empatat assistida per Flores al contraaac. Burke, de cantó a cantó a 2:03 posava l’Spar per sobre (62-60) i una altra bona defensa donava la iniciativa però Reisingerová sense falta fallava i Burke donava tres tirs s Roundtree a 58.3 (62-61). Burke ha fallat –no es xiulava res, però res– i Roundtree ha tornat a 4,6 m ara a 11 segons (62-63).

El Gernika, sense bonus, ha fet falta a 4,7 i el tir de Gardner, amb Rondtree a sobre i molt forçat, a sortit per sobre el tauler.