FIBA Champions

El Baxi Manresa continua invicte a Europa amb un festival de triples

Ha derrotat per 75-88 l’Arged Stal Ostrów polonès en la lliga de campions FIBA

El Baxi Manresa ha guanyat a la pista de l’Arged Stal Ostrów per 75-88 i continua invicte en la lliga de campions FIBA amb cinc victòries en cinc partits. El partit era intranscendent ja que el Manresa ja te assegurada la primera posició del grup. El conjunt del Bages i l’equip polonès han participat en un festival de triples amb 9 de 33 anotats pels locals, mentre que els manresans n’han fet 12 de 32, amb 7 jugadors diferents anotant des de la línia de tres punts. Moneke ha sigut el màxim anotador amb 16 punts.

Els manresans han començat el partit amb un 0-7 i s’han avançat de deu punts en el minuts tres i mig (2-12). En aquests primers minuts hi ha hagut un festival de triples, cinc cistelles de tres punts seguides, per part dels dos equips i s’ha arribat al final del primer període amb un 15-23 pel Manresa. El conjunt polonès ha millorat en l’inici del segon quart i en el minut tretze s’ha posat per davant (29-28). La reacció dels del Bages ha estat immediata i amb un parcial de 2-13 s’ha tornat a escapar de deu punts (31-41) i ha arribat al descans amb un 33-41.

La segona meitat s’ha iniciat amb tres triples del Baxi Manresa consecutius que ha ampliat la diferència fins el 17 punts (33-50). El conjunt polonès no s’ha rendit i ha continuat lluitant, ja que necessitava guanyar per tenir més possibilitats de continuar endavant en la competició. En el darrer quart els locals s’han situat a 5 punts (66-71), però el Baxi no s’ha deixat sorprendre i s’ha imposat per 75-88.

Mor Hern Jones

L’històric jugador del TDK Manresa Herb Jones ha mort als 51 anys d’una malaltia. L’exterior americà va jugar en el conjunt manresà del 1997 al 1999 i va formar part de l’equip que va guanyar el títol de lliga l’any 1998.