Eurolliga

L’Spar Girona fa saltar la banca a Sopron (53-68)

L’Spar Girona és el primer equip que guanya aquest curs en l’Eurolliga a Sopron, líder del grup fins avui i a qui supera en la classificació perquè li guanya l’average (63-68 a Fontajau) i malgrat veure’s 12 per sota a l’inici del tercer quart (35-23)

Sorpresa

Alfred Julbe ha sorprès a l’inici repetint el plantejament defensiu que a Salamanca. És a dir: Reisingerová sobre Brooks i Burke defensant Hatar. Els canvis en els bloqueigs eren la única font d’anotació local (3-8 triple Jovanovic davant la txeca) i després de temps mort del Sopron (7:02 3-8) la 2-3 i dues accions més de Reisingerová confirmaven el bon inici gironí (3-12, 8è punt). L’entrada de López a 2:07 desplaçava Burke al perímetre al costat de les dues bases i les grogues completaven un 9-0 davant les 2-3, en l’11-14) i, en la tercera defensa zonal, Gabby Williams empatava a 14 amb un triple llunyà.

Drammeh havia fet el 5-14 a 4:28 per acabar el primer quart i quan la sueca afegia el següents punts al marcador gironí quedaven 4:40 per la mitja part (20-16). Reisingerová oberta penalitzava Hatar (22-20) i January la confusió gironina en la 2-3 de servei lateral (25-20)i les primeres accions del sostre hongarès i 1/2 de Williams de 4,6 m establien la màxima (30-20), reduïda pel primer triple visitant, els primers punts de Burke (30-23) a 15 segons.

Increïble

El Sopron ha lligat un 5-0 des de l’antiesportiva després de pèrdua de Gardner a l’inici del tercer quart (35-23) i un 0-9 gironí ha permès ajustar el marcador (35-32 triple de Drammeh al contraatac). Un triple de Gardner situava l’empat a 35 després d’un intercanvi i Burke posava de nou l’Uni per davant (41-43) amb Laia Flores dirigint les operacions i sumant els primers punts visitants de tir lliure a 1:08 (41-45). Burke ha enfilat un altre parcial a 0-8 (41-47) i Gardner a tauler i del seu propi ofensiu tancava el tercer quart 6 amunt (43-49).

Burke al segon minut de l’últim quart enfilava la màxima des de 6,75 m (43-52) i Gardner a cistella passada feia que superés la barrera psicològica (43-54). La defensa gironina compensava les pèrdues i els errors en atac per entrar als últims cinc minuts 8 amunt (47-55) però Williams després de recuperació anotava fàcil, com Drammeh també sola i després dels primers punts de Labuckiene (49-59 a 3:54). Reisingerová després de temps mort local arribava a la dotzena (49-61), com Dramme a menys de tres minuts (51-63). La sueca de tir lliure feia el 51-65 a 2:02 i Reisingerová de tres al límit de la possessió apropava la diferència a la vintena (51-68).