ACB

El Baxi apunta a la copa

Bàsquet. ACB. Suma el tercer triomf fora en un partit que domina físicament però que se li complica per l’exhibició d’Ennis

Gran Canària 80 Baxi Manresa 82

GRAN CANÀRIA:Kramer (5), I. Diop (2), Ennis (31), Slaughter (11) i Shurna (8) –cinc inicial–; Stevic, K. Diop (10), Salvó (3), J. López (6), Brussino (4) i Del Cerro. 22/43 de 2. 6/23 triples (3 Ennis). 18/26 lliures. 35 rebots (7 Diop). 19 assistències (4 Slaughter) i 65 de valoració (26 Ennis).BAXI MANRESA:Moneke (9), Thomasson (18), Valtonen (5), Pérez (4) i Bako (17) –cinc inicial–; Jou (3), García, Maye (7), Martínez (4), Francisco (), Berzins (3) i Sima (12). 20/46 de dos. 5/20 triples. 27/31 lliures. 46 rebots (9 Bako, 8 Moneke). 14 assistències (7 Pérez) i 85 de valoració (23 Bako).PARCIALS:19-24, 18-15 (37-39); 17-19 (54-58) i 26-24 (80-82).

El Baxi Manresa va obtenir un triomf valuós i treballat (80-82) en un final complicat a la pista del Gran Canària, rival directe en la lluita per accedir a la copa a què ara avantatja d’un triomf. La superioritat del conjunt de Pedro Martínez en el rebot i l’actitud defensiva van ser les claus de la tercera victòria fora de casa.

Sima, 6 punts sense error, i Luke Maye, 5 punts també sense fallar, van ser les millors notícies del Baxi Manresa en un primer quart molt ben treballat a partir de la defensa (19-25). La mala notícia va ser la lesió de Guillem Jou, que es va fer mal a la cama dreta. Els canaris van reaccionar amb un parcial de 9-0 fruit de ràpides transicions ben portades per Ennis (35-31), però el Baxi va replicar amb un 2-9 (37-39). La dinàmica positiva va prosseguir en l’inici del tercer quart amb un parcial de 2-8 (39-47) amb una cistella de Moneke carregant molt bé el rebot ofensiu. Els locals van reaccionar amb empenta (47-49), però els catalans van arribar al final del quart amb avantatge (54-58) i amb el premi del pivot Stevic eliminat. El 57-66 de l’inici del darrer quart va suposar la màxima diferència. El Baxi s’acostava determinat al triomf, però Ennis, imparable, va provocar un final d’infart (80-81). Thomasson va salvar els mobles anotant cinc tirs lliures, fins i tot l’últim quan tirava a fallar a 3.9 del final.