ACB

Adeu al català més gran

Pau Gasol anuncia la retirada als 41 anys al Gran Teatre del Liceu després de 22 anys en l’elit acomplint un somni

Diu adeu jugant els seus cinquens Jocs Olímpics, que era el seu últim objectiu

5 Jocs Olímpics disputats, dos anells de l’NBA, un mundial i dos plates olímpiques... un palmarès impressionant

Als 41 anys, Pau Gasol va anunciar en una tarda del 5 d’octubre en una sala annexa del Gran Teatre del Liceo, una de les seves grans passions, que posava punt final a la seva carrera. Una greu lesió el va deixar quasi dos anys sense poder jugar, però l’esforç, el desig i el suport del Barça li van permetre tornar a jugar, guanyar una lliga ACB, quedar a les portes de l’Eurolliga, que va perdre contra l’Efes a Colònia, i sobretot poder disputar els seus cinquens Jocs Olímpics, el gran repte que tenia. A l’estiu es van obrir moltes possibilitats sobre el seu futur; però, tot i que el Barça havia dit que li farien un lloc si volia jugar, Pau Gasol va decidir que ja havia estirat prou la seva carrera. I ho va fer convertint-se en el català més internacional de tots els temps al davant d’altres llegendes com ara Xavi Hernández, Kilian Jornet o Marc Márquez

L’acte es va fer davant d’un reduït nombre de persones, on hi va haver la seva família; Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola; Rudy Fernández; Saras Jasikevicius; el seu amic Juan Carlos Navarro; Raül López, i Felipe Reyes, a més de gent clau en la seva carrera. Pau Gasol va fer un discurs perfecte, emotiu i amb sentiment, on no van faltar les paraules d’emoció pel seu amic Kobe Bryant. El pivot de Sant Boi tancava una història que va arrencar un 17 de gener del 1999 i després de 22 anys en l’elit, on ha tingut una trajectòria de cine, digna de pel·lícula de Hollywood. El dubte és encara saber si el Barça li retirarà la samarreta al sostre del Palau Blaugrana, una cosa que va deixar entreveure Joan Laporta, però que no ha tingut cap conformitat. Sí que ho van fer els Lakers, que pròximament faran l’acte perquè al sostre de l’Staples Center hi hagi el dorsal 16 del pivot català. També caldrà veure si entra a formar part del Hall of Fame –el saló de la fama– com un dels millors europeus de la història, juntament amb Dirk Nowitzki.

Pau Gasol posa el punt final a una trajectòria impecable, on ha aconseguit el mundial del 2006, tres europeus (2009, 2011 i 2015) i medalles també olímpiques amb mèrit en la final perduda als Jocs Olímpics del 2008 a Pequín contra els Estats Units. Però va guanyar dos anells de l’NBA amb els Lakers després d’haver jugat també als Bulls, als Spurs, als Bucks i testimonialment als Blazers. Sempre quedarà a la retina el salt entre els dos germans Gasol al Madison Square Garden a l’All-Star del 2015.

La nova etapa de Pau Gasol a la vida el lliga sobretot a la seva fundació i a diferents projectes com a membre del Comitè Olímpic Internacional representant els esportistes i en accions solidaries. L’expivot del Barça tampoc ha descartat poder estar vinculat a alguna franquícia de l’NBA com a mànager general. De moment, està centrat en els seus negocis.

Ricky Rubio: els Suns el traspassen als Cavs

Sorpresa majúscula quan Ricky Rubio va ser traspassat als Cavs sense tenir continuïtat en els Suns. El del Masnou ha fet un inici de curs espectacular i ha portat els de Cleveland a posicions de play-off fent 12,6 punts, 6,6 assistències i 3,9 rebots de mitjana sortint des de la banqueta. El millor sisè jugador?

Marc Gasol deixa l’NBA i juga amb el seu Bàsquet Girona

Marc Gasol és un home de paraula. Va acabar la temporada en l’NBA en els Lakers i va participar en els Jocs Olímpics. Però a l’inici de curs es va començar a entrenar amb el Bàsquet Girona, el seu club. Després de dos mesos d’incertesa va anunciar el seu fitxatge per l’equip gironí i va debutar el 3 de desembre contra l’Osca amb 4.000 persones a Fontajau i va acabar amb 19 punts, 16 rebots i 39 de valoració. El Bàsquet Girona, que encadenava set derrotes seguides, va guanyar de 42 punts (89-47).

Mondelo, acusat de maltractament

Les acusacions de jugadores com ara Anna Cruz i Marta Xargay que Lucas Mondelo les havia maltractat psicològicament van fer que la federació espanyola, tot i que el tècnic tenia contracte, el destituís. L’entrenador de l’Hospitalet de Llobregat havia aterrat el 2012 a la selecció espanyola encadenant set anys seguits fent medalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)