ACB

El Baxi es queda amb la mel a la boca contra el Madrid (87-92)

Tavares (17 punts i 12 rebots) ha estat imparable en els minuts finals al Nou Congost

El Baxi ha tornat a jugar finalment un partit de lliga i ho ha fet oferint una gran imatge a l’afició del Nou Congost. L’equip, de fet, ha lluitat per la victòria contra el líder, el Madrid, fins ben bé els darrers tres minuts, quan ha aparegut la figura de Tavares (17 punts i 12 rebots) agafant tots els rebots decisius tant en atac com en defensa. Pels manresans han destacat Thomasson (15 punts) i la feina de Sima i Bako sota els taulers malgrat l’oposició del gegant blanc.

El Baxi ha començat el partit encès i amb una activitat frenètica sobre la pista. En un tres i no res (13-6) Laso ha hagut de demanar temps mort després de veure que ni tan sols Tavares podia frenar Sima i Bako, corrent la pista com si fossin escortes. Els blancs han frenat a temps la rauxa local i amb al propi Tavares fent mal en el rebot i en defensa han igualat el partit després d’alguns errors en els llançaments exteriors dels manresans.

La pluja de triples del Madrid –tres de Rudy– en el segon quart han estat a punt de trencar el partit (28-35) però el Manresa ha respòs amb la mateixa arma –dos triples de Maye– i ha pogut sobreviure també al bon moment de Yabusele i a la bona direcció d’Heurtel durant els minuts en què ha estat en pista (38-40).

El tercer quart (30-28) ha estat tot un espectacle visual en què els de Pedro Martínez han arribat a flotar sobre la pista de la mà de Francisco (8 punts), Thomasson, Bako i companyia. El Madrid ha continuat castigant sense pietat des del triple i Tavares també ha fet mal però mai s’ha pogut desempallegar ni del rival ni de l’afició.

En els minuts més calents del darrer quart un triple de Thomasson (83-80) ha posat l’afició dempeus. Rudy ha respòs ràpidament amb el seu cinquè triple i els locals no han sabut com tancar el rebot en les jugades següents i també han errat els tirs per provocar un final més igualat.