Lliga femenina

Les noves, com l’anell al dit

Bàsquet. Michaela Onyenwere i Magali Mendy ofereixen un bon rendiment en els seus primers partits amb l’Spar Girona, sortint des de la banqueta i amb l’equip migrat per les baixes

“Les incorporacions sobre la marxa, se’ns han ajuntat la Michaela i ella, has de procurar que no destorbin en la teva realitat del dia a dia, que ha canviat perquè ara no tenim alternança de lliga i Eurolliga”, va respondre Alfred Julbe després de la victòria contra l’Ensino, la quarta seguida en la lliga. Era el primer partit de la tercera etapa de Magali Mendy en l’Uni i la francesa va fer una actuació com si no hagués marxat. El seu anterior partit va ser el 8 de març del 2020 a Salamanca en la final de copa (76-58), que va jugar amb un esquinç al turmell (7 punts en 27:25, la que va jugar més en el subcampió). Abans-d’ahir en va fer 10 en 25:27, i va ser l’última a sortir i la primera a repetir anotació (16-12), que completaria amb 2/4 triples. Són els mateixos punts que Onyenwere –Burke (18) i Gardner (13), titulars, són les úniques a superar-les–, que en 3 partits n’acredita 15 de mitjana en 26:21. Dues peces que han encaixat a la perfecció en la filosofia de Julbe, pel seu físic i intensitat i, també, capacitat anotadora.

Les últimes jugadores a entrar en la rotació de l’Spar Girona ho han fet amb Frida Eldebrink lesionada –la segona de l’escorta sueca, aquest curs, confirmada el dia en què aterrava Onyenwere– i les molèsties musculars de Binta Drammeh. “L’hi hem demanat al matí perquè amb set no sortien els números. No acabem de fer net”, es va referir Julbe sobre l’alera, que va jugar 15:26 sortint en el cinc inicial i que s’havia perdut els tres últims partits de lliga; el dia en què l’equip va detectar dos positius en els tests d’antígens. Una circumstància que va obligar el cos tècnic de l’Spar Girona a fer mans i mànigues per cobrir la rotació amb vuit, per sisè partit de lliga seguit i tres a Europa. L’últim partit d’Eurolliga és a Istanbul, el que també força Binta Drammeh (0 punts en 22:20) i en què hi ha Faustine Parra del GEiEG com a novena peça (2:31). La francesa és l’única vinculada que pot actuar amb l’Spar Girona i, com que l’Uni no té en propietat els equips de la base –els comparteix amb l’entitat grupista–, les júniors com Berta Ribas no poden aparèixer en les convocatòries de Julbe. “Faria tres mesos que seria per aquí”, es va lamentar.

El minut i mig d’Iho López contra el Gdynia va fer que el de l’1 de desembre contra l’equip polonès fos l’últim partit a Europa de l’Spar amb nou del primer equip. En la lliga va ser el 21 de novembre amb el Guipúscoa (80-70) amb Iho López –un dels dos positius d’abans-d’ahir– i Júlia Soler inèdites, com en la següent jornada a Salamanca (69-77), l’últim partit amb Eldebrink (9 punts en 29:21, la que juga més). La seva lesió i la marxa a petició pròpia de la banyolina són les que deixen l’equip en vuit. I gràcies.

Araújo ja s’entrena amb el grup, que aquest migdia (12 h) torna a la feina per preparar el duel de diumenge amb l’Araski (17 h) i sobretot el de dimecres contra el Kursk (19 h), els dos a casa. El club toca ferro perquè no apareguin més positius. De moment, ahir ja s’havien ajornat tres dels partits de lliga de la propera jornada, els de l’Avenida i el València –els dos rivals pels títols FEB–, a Tenerife i a Sant Sebastià, respectivament, i el Cadí-Estudiantes pels casos en l’equip de Madrid. Dimarts, a banda del de Fontajau, només es va poder jugar el Promete-Casademont (53-62).

LES DADES

10
punts
fan Onyenwere (15 de mitjana en 3 partits) i Mendy des de la banqueta dimarts contra l’Ensino
3
partits
ajornats en la lliga ja hi ha per aquest diumenge, els de l’Avenida, del València i del Cadí
6
partits
de lliga seguits de l’Uni amb 8 jugadores del primer equip. A Europa són les 3 últimes jornades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)