ACB

El Baxi Manresa assalta el Palau en la pròrroga (95-96)

El Baxi Manresa ha guanyat el Barça al Palau en la pròrroga, amb protagonisme de Nnaji (2,09, 2004) que amb 19 de valoració ha superat el rècord d’un debutant al Barça, que tenia Juan Carlos Navarro el març del 1998 quan en va fer 15. El nigerià ha fet la cinquena falta en la pròrroga i ha marxat amb 10 punts i rebots. Els manresans s’acosten a la copa amb la primera victòria de l’any, en el tercer partit en menys d’una setmana.

Estira i arronsa

James Nnaji, el pivot alt en el cinc inicial de Jasikevicius, era el protagonista del Barça a l’inici amb 6 punts (4 d’ofensiu per sobre l’anella) i 8 de valoració en el seu debut a l’ACB abans de deixar el seu lloc a Sanli amb 8-11. El Manresa començava fort (0-6 triple Valtonen i 2+1 Moneke) i el segon triple del Baxi, Francisco (8-14), acabava amb temps mort de Saras (a 3:55). Sanli i Ubal amb un triple cadascun ajustaven el marcador (14-16) però entre Garcia, el triple de Maye, el tercer tap de Bako i l’acció de Vaulet els manresans tancaven el primer quart amb la màxima 17-25.

Millor al darrere

Bako ha completat el 0-9 a l’inici del segon quart (17-27) abans que la defensa blaugrana aparegués en escena. Hayes de 6,75 m acostava el Barça (29-31) amb Nnaji brillant al darrere i Mirotic de tres a 4:26 donava el primer avantatge local completant un 13-2 (32-31) a 4:26 –temps mort de Pedro Martínez. El segon triple de Hayes i Higgins de 2 seguien castigant la defensa blanca (21-6, 40-35), com Sanli obert al lateral de 6,75 m (44-37).

‘In extremis’

Kuric de tres situava la barrera psicològica a l’inici del tercer quart (47-37) amb el seu quart punt al parcial per la tècnica a Pedro en la primera acció. Nnaji marxava a 6:38 amb la tercera i 5 taps –rècord a l’ACB per a un menor d’edat–, just quan Moneke lligava el 0-8 de tir lliure (47-45). Valtonen de tres deixava la diferència a la mínima (49-48) i Maye també de lluny responia Hayes (54-53). Jokubaitis també de 6,75 m en el seu cinquè punt seguit, la tècnica a Jasikevicius, l’antiesportiva de Higgins en la recuperació de Francisco permetien Bako, a pilota doblada de Cisco in extremis, posar el Baxi per davant al final del tercer quart (59-60).

Els alts

Mirotic, Sanli, Bako i Moneke anotaven a l’inici del darrer quart (65-68, 2+1) i, quan Sima feia el 65-70 a 6:56, Jasikevicius ja tenia el temps demanat després de la pèrdua de Jokubaitis. El Baxi duia 6-18 de parcial amb l’esmaixada de Moneke després de recuperació (65-72) i Garcia amb l’esquerra apropava la diferència visitant a la màxima (65-74). Francisco ha rebut tècnica després de triple (67-77). Entre Mirotic i Sanli la diferència es reduïa a la meitat (72-77) i Kuric després de fallar dos triples anotava de dos (74-77) i recuperava la possessió a 2:59 (76-77) falta de Garcia.

De costat a costat

Nnaji amb addicional després d’ofensiu empatava a 79 a 2:18 –Moneke havia tallat el 9-0– i Mirotc de tres tornava a posar el Barça per sobre (82-79) a1:42 (temps mort de Pedro Martínez). Moneke amb una acció revisada en vídeo fallava el tir addicional (82-81) però la recuperava en defensa i Francisco de tres posava el Baxi per sobre a 56 segons (82-84). L’antiesportiva sobre Mirotic sense la pilota en joc donava la iniciativa al Barça (84-84), que tindria dues possessions amb Jokubaitis fent el 86-84 a 6,3 i Francisco forçant la pròrroga després de creuar la pista de costat a costat.

A foc

Francisco a 3:44 feia sol la primera cistella a la pròrroga (87-89) i seguia en foc amb el triple en suspensió (87-92). Mirotic a 1:16 de tres feia la primera del Barça (94-93) amb més encert blaugrana de tir lliure (2/8 el Baxi a la pròrroga). Hayes ha forçat la falta en atac a Thomasson i Mirotic, després de salvar un camp enrere, e defensa a Moneke per fer el 95-93 a 31 segons. Thomasson ha fet la seva primera cistella, al setè intent, a 18 segons i des de 6,75 m (95-96). Hayes ha tingut el triple en una molt bona defensa del Baxi, i l’ha fallat.