Lliga femenina

Gradual i molt exigent

Bàsquet. L’Spar Girona s’entrena des d’ahir amb les jugadores que han fet la quarantena per haver estat contacte estret, amb la visita a València en l’horitzó

L’Spar Girona treballa des d’ahir al matí amb les jugadores i els tècnics que havien acabat la quarantena per haver estat contacte estret dels positius detectats la setmana passada, quatre. Les jugadores que van donar positiu –Iho López i Giedre Labuckiene van ser les primeres, i ja es van perdre el duel contra l’Ensino (76-56 el 4 de gener)– podran incorporar-se al grup quan donin negatiu en les proves a què se sotmeten cada dia.

L’Uni, en permanent contacte amb la FEB, confia jugar diumenge a la pista del València (16 h). La següent jornada de lliga ja tenia tres dels vuit partits ajornats ahir, un dels quals el de l’Avenida, que rebrà el Guipúscoa el 9 de març. El duel que s’havia de jugar ahir a la tarda contra el Kursk –a l’Eurolliga només hi va haver tres dels vuit partits de la jornada– i el de diumenge passat contra l’Araski són els dos que l’Spar ha de recuperar en un atapeït calendari, sense dates lliures fins a la segona finestra FIBA; que comença després que s’hagi d’acabar la fase regular de la màxima competició continental (1 de febrer).

El València encara no ha pogut jugar cap partit aquest 2022 –l’Uni, un– i té pendents els partits a Vitòria i a Guipúscoa. Les taronges (12-2) tenen una derrota menys que l’Spar Girona (12-3), però el 58-72 del setembre a Fontajau dona 14 punts de coixí al campió de l’Eurocopa el curs passat i de les dues supercopes (Espanya i Europa) aquesta temporada. A la tardor, Julbe tenia lesionades Palau, Eldebrink i Araújo –també Traoré–. Burke i Onyenwere encara no havien arribat i, per descomptat, Mendy encara no era jugadora de l’Uni. Rubén Burgos també tenia la baixa d’Allen –a la WNBA com Burke i Onyenwere– i, des de llavors, Raquel Carrera es va lesionat de gravetat al novembre i es perdrà el que queda de temporada.

El duel de diumenge marca la segona meitat del curs de l’Uni, que es juga el factor pista en un hipotètica semifinal pel títol, que torna a ser a dos partits amb la tornada a la pista del millor classificat. El València va deixar l’Uni sense final per primer cop des del 2015 la temporada passada: 64-73 a Fontajau i 87-74 a la Fonteta.

Araújo o Eldebrink?

Frida Eldebrink, lesionada al soli de la cama dreta, s’estarà com a mínim dues setmanes més de baixa, segons els serveis mèdics del club, que indiquen que l’escorta sueca “continua progressant en la seva recuperació”. Eldebrink (1,75 m, 1988) es va perdre el partit de l’Eurolliga l’1 de desembre a Fontajau contra el Gdynia (80-70), l’últim de Júlia Soler com a jugadora de l’Spar aquest curs abans de marxar cedida al Cadí. La setmana abans, la millor de l’equip d’Alfred Julbe aquesta temporada, Eldebrink havia estat la segona que més va jugar en les victòries a Landes (11 punts en 33:23) i a Salamanca (9 en 29:21 el 27 de novembre), darrere de Burke. El 2 de desembre es confirmava el diagnòstic de la lesió muscular i s’establia que la baixa seria d’unes quatre setmanes, en funció de l’evolució. Aquesta demora en la recuperació fa que María Araújo (1m85 m, 1997) pugui reaparèixer abans que la tiradora sueca. L’alera pivot gallega es va lesionar el març de l’any passat i abans que l’Uni s’hagués d’aturar pels positius en la plantilla ja s’entrenava amb la resta de jugadores. La previsió dels tècnics era que aquest gener mateix ja pogués jugar i la seva tornada podria coincidir o avançar-se a la d’Eldebrink.

14
punts
d’‘average’ en contra té l’Uni amb el València, el seu botxí en la semifinal de la lliga l’any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)