LEB Or

Primera derrota del Girona amb Marc Gasol (88-80)

El Girona ha perdut el primer partit amb Marc Gasol a la pista (23 punts, 12 rebots i 39 de valoració) en la visita a l’Estudiantes, que es manté intractable com a local. El 20-2 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim després de la màxima gironina 55-62 en el novè triple dels darrers deu intents ha estat decisiu.

Malament de sota

Maxi Fjellerup en el cinc inicial, amb Vila de quatre, feia la seva primera cistella (9-8) en un primer intercanvi que els locals mantenien amb les rotacions des del perímetre: Nacho Arroyo en el bloqueig directe (5-4 de tres i 11-8 de dos), Dee després de bot (9-6 i 13-9) o Jackson de 6,75 m (22-11). Schaftenaar de lluny i Sàbat de sota ajustaven la diferència al final del primer quart (22-16) amb 6 punts de Gasol (3/3 de 2) i molt desencert de sota (6/12).

Dos contraatacs seguits de Jackson permetien l’Estudiantes recuperar la màxima (32-21). Beiran amb tres cistelles seguides mantenia els 11 i Marc de tres només arribar a l’atac a clavava (36-28). Fjellerup amb 9 punts quasi seguits (40-33 Gasol de 4,6 m) deixava la diferència a dos (40-38 triple a 1:18) però la reacció local després de temps mort no es feia esperar: 45-38 Beiran de tres. El cinquè triple visitant (Stürup) deixava el 45-41 a la mitja part.

Molt bé de lluny

Gasol repetia de tres en arribar a l’atac per fer la primera cistella visitant al tercer quart (47-44) i Cuspinera aturava el rellotge amb la cistella fàcil de Franch (49-48 a 7:09) que recriminava a Durisic. Franch ha tornat a posar el Girona per davant (49-50) i assistint Gasol el president sumava el seu tercer triple (51-53). Franch i Vecvagars per partida doble castigaven l’Estudiantes de lluny amb el novè triple en deu intents (10/14, 55-62). Nacho Martín d’ofensiu i amb addicional capgirava el marcador (63-62), que amb el setzè punt de Jackson arribaria al 65-63 al final del tercer quart.

Gasol i Vila tornaven al partit a 8:42 amb 67-63 però no evitaven el 20-2 de parcial (10-1 al darrer quart) amb què l’Estudiantes recuperava la màxima (75-64 triple de Durisic). Un altre triple local, de Sola (78-66), enfilava la màxima abans que el duel entrés en intercanvi de cistelles que amb Vecvagars fallant de tres mantenia el marge en 10 a menys de 3 minuts.

Franch després de recuperació ajustava el marcador (82-75) i Marc Gasol de 4,6 m a 1:21 (82-76 1/2). Larsen en la continuació al bloqueig amb Beiran feia el 84-76 a 58 segons (temps mort de Sargatal) i Beiran (14 rebots) replicava Fjellerup abans de tancar d’anotar de tir lliure (88-78) i que Marc Gasol tanqués el marcador a la darrera acció (88-80).