Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú la victòria de València (55-61)

L’Spar Girona ha superat el València en el retorn a la competició, dominant quasi sempre el marcador des d’una gran defensa i una aportació ofensiva tant coral que només Burke ha superat els 10 punts (11, amb els tirs lliures a 5,7). María Araújo ha tornat a 2:24 per acabar el primer quart, per Mendy i de tres emparellada amb Allen en defensa.

Binta Drammeh després de recuperació feia, sola, el 7-13 a 2:24 que obligava el tècnic local a demanar temps. L’alera sueca, titular, tornava al parquet per Burke, la última del cinc inicial en seure. I era la cinquena de l’Uni en anotar. Ouviña era la que aguantava les taronges (2-0 i 7-9, triple després d’ofensiu local) i el primer quart es tancava 10-15 amb triple d’Allen i Palau convertint-se en la sisena visitant en anotar –4 seguits de Flores i 3 Burke, de 6,75 m (4-7).

Araújo en la continuació del bloqueig cap a fora obria el marcador al segon quart (10-18) i Ouviña en acció individual anotava després de la màxima vermella (14-24 Reisingerová) i enllaçaria 5 punts més (20-26 triple) per ajustar el marcador (21-26) fins que Mendy sortint de bloqueig indirecte trencava la sequera gironina amb el seu primer triple (21-29 a 1:50). L’ensurt abans del descans (23-31), Laia Palau amb mal a l’espatlla dreta després del darrer atac gironí.

Laia Palau ha començat el tercer quart com si res i, la seva rotació a 6:49, rescatava l’atac amb el triple al límit de la possessió (29-36). Mendy amb addicional responia el d’Ouviña (32-41) i Burke recuperava la barrera psicològica (33-43) compartint pista amb Onyenwere. Romero castigant la defensa del bloc directe feia el quart triple local (38-43), el cinquè punt seguit de la base, i Flores es refeia de tir lliure (38-45).

Dues faltes en atac seguides de Reisngerová, la segona sense pilota, han fet que la txeca es carregués amb quatre. A més, ha perdut la pilota després de rebot i Trahan Davis ha fet el 40-45 amb la pivot mirant-la per no fer la cinquena. Julbe ha hagut de demanar minut després de triple d’Ouviña (43-46) i pèrdua en atac a 7:55. Onyenwere d’ofensiu i per força donava aire a l’Uni (45-48). El vintè punt d’Ouviña encenia el marcador (47-48) i llavors era Drammeh en transició qui rescatava l’equip (47-51 amb addicional a 6 minuts).

Palau després de recuperació ha rebut l’antiesportiva de la base aragonesa a 5:34 (47-52, 1/2). Ouviña tornava a ajustar el resultat amb l’Uni sense idees en atac (51-52) i Allen posava les taronges per davant per primer cop des del 2-0 (53-52). Gardner, de nou una acció individual i amb addicional (53-55) posava l’Uni per sobre i Gullich empatava a 55 de tir obert a menys de dos minuts. Burke de 4,6 m ha fet el 55-57 i el València ha desaprofitat dues possessions –una l’Uni– abans que Gardner a 20,3 anés al tir lliure (55-59). L’Uni, molt segur en el rebot, ha fet una bona defensa i Palau ha donat la piota a Burke, que acabaria a 5,7 al tir lliure (55-61).