Eurolliga

El retorn de Calathes

Bàsquet. El base reapareix en l’Eurolliga a la pista de l’Unics Kazan en un partit en què Mirotic no hi serà per la covid-19

“Nick (Calathes) està entrant en dinàmica de mica en mica. Crec que tindrà minuts demà [per avui]; després dependrà de com vagi la cosa”, va manifestar Saras Jasikevicius respecte al retorn del base grec, absent des del 17 de novembre per una fractura proximal al peroné esquerre. El tècnic lituà va explicar que el partit d’Eurolliga a la pista de l’Unics Kazan (17 h, DAZN i Movistar+) serà difícil perquè el conjunt rus està en un bon moment i s’ha consolidat a la zona alta. “Fan moltíssims contraatacs i tenen un ritme alt. En defensa arrisquen molt. Cal ser molt durs, perquè a la seva pista s’envalenteixen més”, va explicar.

El gran absent en el conjunt blaugrana serà el pivot Nikola Mirotic, que fa quatre dies va donar positiu, i s’afegeix a les baixes d’Àlex Abrines, també positiu de la covid-19, i del lesionat Pierre Oriola.

L’Unics Kazan ha guanyat set dels seus últims vuit partits com a local, però aquest és el seu primer duel europeu de l’any 2022, ja que s’han ajornat els tres anteriors. En els darrers cinc partits la seva única derrota va ser la que va encaixar al Palau Blaugrana per 111-109, després que el Barça remuntés 20 punts en l’últim quart i guanyés en la pròrroga. En aquest partit, del 22 de desembre, va ser on el base visitant Isaiah Canaan va fer callar els aficionats blaugrana, abans de la remuntada.